Fejléc kép
Fórumajánló
Laso: “Ez egy nagyon fontos torna, a két döntős rengeteget tett a részvételért”
2015-09-28 12:45 d.gergo realmadrid.com
Laso: “Ez egy nagyon fontos torna, a két döntős rengeteget tett a részvételért” KosárlabdaNyilatkozatok

Pablo Laso is kifejezte örömét a Bauru elleni győzelem után. A mester szavai az Interkontinentális kupa döntőjét követően:

“Nagyon boldog vagyok, és büszke a játékosaimra a munkájukért, és amiért ilyen varázslatos erőfeszítéseket tettek. Nagyra becsüljük ezt a trófeát, és örömmel tölt el bennünket, hogy megnyertük”.

“Hat játékosom még az Európa-bajnokság döntőjén játszott múlt vasárnap, nagyon gyorsan kellett beilleszkedniük a csapat munkájába, miután visszatértek. Tudtuk, hogy milyen nehéz lesz a Bauru ellen a pályán. Megmutattuk, hogy komolyan vettük ezt a két mérkőzést már az első perctől kezdve. Nem kosaraztunk tökéletesen, de a szurkolók egy nagyszerű döntőt élvezhettek”.

“Reméljük, úgy fognak emlékezni majd erre a korszakra, mint Reyes, Llull, Sergio Rodríguez, Nocioni és a többi játékos Real Madridja, akik mind hozzájárultak a szezon sikerességéhez. Az egész idény során fent tudtunk tartani egy versenyképes szintet a teljesítményünkben, és ezt becsülöm leginkább ebben a csapatban. Ez ma is látszódott. A csapat karakteresen játszott, meg akarta nyerni az Interkontinentális Kupát”.

“Tudtuk, hogy ez a döntő 80 percig tart majd, és hogy lesznek hullámvölgyek a két mérkőzés alatt. De belejöttünk, és az utolsó negyed létfontosságú volt; erre is számítottunk. Nem vagyok benne biztos, hogy ez volt-e a legtrükkösebb döntő, mert mindegyik finálénak megvannak a maga nehézségei. Nagyon nehéz eljutni idáig, és jó érzéssel tölt el nem csak a győzelem, hanem az idáig vezető hosszú út tapasztalata is”.

“Ami az egész sportegyesületünket illeti, a labdarúgók és most a kosarasok is világbajnokok lettek, ugyan abban a szezonban. Ez egy történelmi elismerés a klubnak. Számunkra nagyon fontos ez a torna, szeretném kihangsúlyozni, hogy a két döntős csapat rengeteget tett azért, hogy itt lehessen”,

“Nocioniban van valami, amit nem lehet tanítani. Mikor idehoztuk a Real Madridhoz, próbáltuk előhozni ezt belőle, mert ez a valami átragad a többi játékosra is. Természetesen a kosárlabdához való adottságai is nagy szerepet játszottak a leigazolásában. Tudtuk, mit adhat a csapat számára. Mindannyian nagyra értékeljük, hogy itt van velünk”.

Teljes menetrend