Fejléc kép
Fórumajánló
Ízelítő az NBA-ből
2015-10-07 20:31 Zsombor realmadrid.com
Ízelítő az NBA-ből Egyéb hírekKosárlabda

Csütörtökön kerül megrendezésre Madridban a Real Madrid-Boston Celtics találkozó. Ez lesz a spanyol csapat történetének hetedik olyan összecsapása, ahol az ellenfél egy NBA-ben játszó együttes. 1988-ban, az első, hasonló körülmények között rendezett mérkőzésen ugyancsak a Boston került a Blancók útjába, ez alkalom előtt tisztelegve a 88-ban hivatalos mezt fogják viselni ismét a játékosok. A Madrid már egyszer megízlelhette a győzelem ízét egy olyan csapat ellen, amelyik a világ legjobb ligájában játszik, ugyanis 2007-ben, hazai pályán sikerült diadalmaskodni a Toronto Raptors felett, egy ponttal, 104-103-ra.

RM - Celtic

Európa és az USA legeredményesebb csapatai 27 évvel ezelőtt, október 23-án, a McDonald’s Open döntőjében találkoztak először egymással. Ez a dátum azért is volt különleges, mert ez volt az első olyan alkalom, hogy egy NBA-ben szereplő csapat az USA-n kívül vett részt egy tornán.

A Petrovic és Fernando Martín által képviselt Real Madrid akkor a Scavolini Pesaro-n keresztül jutott a döntőbe, 108-96-os diadallal. A másik ágon a legendás Larry Bird fémjelezte Celtics a Kukoc-Radja-Divac trió vezette jugoszláv válogatottat verte meg.

A döntőben azonban a spanyolok nem tudtak mit kezdeni Birddel, aki 29 pontjával 111-96-os győzelemre vezette az amerikaiakat.

Miután Charles Barkley és a Phoenix Suns 1993-ban nagyon simán (145-115) verte a habfehéreket, 14 évet kellett várni a következő NBA-s összecsapásra, mely meghozta a régen várt sikert: a Spanyolországba látogató Toronto Raptors egy rendkívül kiélezett meccsen szenvedett 104-103 arányban vereséget a 27 pontos Bullock és a 17 pontos Llull által vezetett Real Madridtól.

Ugyanitt, 2 évvel később a Utah Jazz komolyabb erőfeszítés nélkül verte Reyeséket, 109-87-re.

cikkbe2

2012 októberében a Blancók Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban készültek az új szezonra, ekkor ismét összecsaptak a világ legjobb 30 csapata közül kettővel. Előbb a Memphis Grizzlies ellen szenvedtek vereséget 105-93-ra, majd az öt évvel korábban legyőzött kanadai Raptors is túl nagy falatnak bizonyult (102-95).

A kosarasokhoz köthető hír még továbbá, hogy a délelőtt folyamán Florentino Perez tett látogatást a felkészülésük közepén járó Llulléknál. Az elnök gratulált a játékosoknak a történelmi, 5 trófeás szezonhoz, illetve sok sikert kívánt Pablo Laso tanítványainak, akik a Spanyol Szuperkupa elvesztését követően 4 fronton védhetik meg frissen szerzett címeiket.

Teljes menetrend