2015-11-11 18:22 Zsombor as.com
Rafael van der Vaart: “Bale nincsen Ronaldo vagy Messi szintjén” Nyilatkozatok

Rafael van der Vaart a napokban a Canal+-nak nyilatkozott, ahol szóba került a Real Madridnál töltött időszaka is.

„Valóra vált álom a Cádizban élő családomnak, hogy a Betishez igazoltam. Korábban azt mondtam, hogy ha 36-37 éves leszek, a Cádizba szerződök majd, de végül a Betishez jöttem, és egyáltalán nem bántam meg. Ez a tökéletes hely, hogy ismét a legmagasabb szinten focizhassak. Élvezettel megyek minden edzésre, szeretnék példát mutatni a fiatalabb játékosoknak a kemény munkámmal.”

Ajax: „Az Ajaxnál magas szintű munka folyt. A stílus a gyerekektől kezdve a felnőtt csapatig mindenhol megegyezett. Ez a legnagyszerűbb utánpótlás a világon. 2 vagy 3 kiváló évet töltöttem ott olyan klasszisokkal, mint Maxwell, Mido vagy Zlatan. Sok gólt szereztem.”

Ibrahimovic: „Ugyanolyan öntelt alak, mint én. Néha előfordul, hogy ha valakinek nem tetszik valami és ezt a tudomásodra hozza, akkor vitába keveredtek. Voltak problémáink, ugyanakkor a pályán nagyon jól megértettük egymást.”

Hamburg: „Soha sem gondoltam volna, hogy egyszer majd Németországban fogok futballozni, ám az Ajaxnál töltött utolsó szezonom során rosszul éreztem magam. Elmentem Hamburgba, beszéltem az ott lévő emberekkel, és úgy döntöttem, hogy hozzájuk igazolok. Nem tudom miért, de ott nagyon jól mentek a szabadrúgások. Talán tehetség kérdése.”

vandervaartcikkbe

Real Madrid: „Az első néhány hónapom kitűnően sikerült. Sok gólt szereztem és jól is játszottam, ám ezt követően minden megváltozott. Ez a világ egyik legnagyobb klubja, minden évben nyerned kell valamilyen kupát. Két szezont töltöttem ott, a bajnokságban majdnem 98 pontot szereztünk, ám abban az idényben a Barcelona volt a világ legjobb csapata. Minden évben nyerned kell valamit, különben úgy jársz, mint Ancelotti.”

Mourinho: „Mourinho egy nagyon jó edző, magának való, de tudja, hogy mit akar. Megmondta nekem, hogy Özil leigazolásával akkor járnék a legjobban, ha valamilyen angliai csapatba igazolnék. Két csodás évet töltöttem a Tottenhamnél. Jó csapatunk volt, többek között Bale-lel, Lennonnal, Modriccsal. A Spursnél Redknapp mindig ugyanabban a szisztémában küldte a pályára a csapatot, én Crouch mögött szerepeltem és sok gólt szereztem. Nem gondoltam volna, hogy Bale valaha is a Realnál fog játszani. Nem olyan jó, mint Ronaldo vagy Messi, az egy teljesen másik szint.”

A Hamburgba való visszatérés: „Változtatni akartam, így visszatértem Németországba. A csapat olyan rossz volt, hogy majdnem kiestünk a másodosztályba. De ez már a múlt. Próbálok előre tekinteni.”

Teljes menetrend