Fejléc kép
Fórumajánló
Ancelotti: “Ha nem lett volna a Tizedik, már egy évvel korábban kirúgtak volna”
2015-11-12 12:29 d.gergo dailymail.co.uk
Ancelotti: “Ha nem lett volna a Tizedik, már egy évvel korábban kirúgtak volna” Nyilatkozatok

Carlo Ancelotti a Daily Mail-nek adott exkluzív interjút, melyben beszélt terveiről, Madridi éveiről, a Real Madrid keretének profizmusáról, Cristiano filmjéről, és edzésmódszereiről is. Részletek és a teljes interjú alább olvasható.

Nagyon csalódott volt a távozása miatt: “Ha kirúgnak, az a munkád része, de ha engem kérdeznek, a Real Madridnál úgy érzem, hogy nem volt helyes a menesztésem. Nagyon boldogtalan lettem, mert fantasztikus kapcsolatot ápoltam a játékosokkal, és élveztem ezt a csapatot edzeni. Csalódottabb voltam, mint mikor a Chelsea-ből kellett távozni A Real játékosai nagyon komolyan, profin dolgoztak. A Real Madrid játékosai csapatként is nagyon profik voltak, Iker, Modric, Bale is. Bale esete egy kicsit nehezebb volt, mert ahhoz szoktam hozzá, hogy a játékosaimmal spanyolul beszélek, de  attól még rendes srác”.

Cristianóról: “Cristiano a legprofibb, megnéztem a filmjét, jó is volt, de nem igazán adta át, hogy mennyire profi is ő valójában. Sokszor hajnali három környékén értünk vissza egy Bajnokok Ligája meccs után, és egyedül Cristiano volt az, aki nem egyből haza indult. Ehelyett az edzőközpontba ment, hogy vegyen egy jeges fürdőt, ami segít neki a regenerálódásban a meccs után”.

Spanyolországban különösen magasak az elvárások és a verseny: “Az eredményeid alapján ítélkeznek feletted, de nem lehet minden évben nyerni. Különösen Spanyolországban nem, ahol ott a Barcelona és az Atlético is. A Real Madrid volt a legnehezebb munkahelyem, még nagyobb nyomás volt rajtam, mint az AC Milan-ban. Hogy a 2005-ös Liverpool elleni vereség volt-e a legrosszabb élményem? Veszíts el egy madridi derbit 4-0-ra, sokkal rosszabb… Abban a szezonban 22 meccsig tartó győzelmi szériánk volt, de a 4-0 után hirtelen mindenki megfeledkezett róla”.

Ha nem lett volna a BL győzelem, már egy évvel korábban kitették volna: “Ha Madridban az edző nem nyer, kirúgják. Ha nem lett volna a Tizedik, már egy évvel korábban kirúgnak onnan. De ezt már akkor is tudtam, amikor elvállaltam ezt a munkát. Dönthettem volna úgy is, hogy nem írok alá a Real Madridhoz, de ez a világ legfontosabb klubja. Az utolsó év végén Florentino odajött hozzám, és tudtam, hogy nem a madridi jövőmről fogunk beszélgetni. Éreztem, hogy közeledik a kirúgásom pillanata. Nem kérdeztem meg, hogy miért kell távoznom, de én ilyen vagyok. Szeretek nyugodt maradni”.

Fegyelmezés: “Soha nem ostorozok. Voltak gondjaim játékosokkal, voltak olyan játékosaim, akik b.zdmegeltek Paul Clementnek, a korábbi segédedzőmnek. A válaszom az volt erre, hogy elmondtam, többé nem játszanak velem. Meg kellett kérniük a klubot, hogy elengedjék egy másik csapatba. Még mindig edző vagyok, ők pedig játékosok. Hatalmam van, ha azt mondom, hogy reggel hatkor edzés, akkor ott kell lenniük, de azzal nem értek egyet, hogy felsőbbrendűnek kéne lennem a játékosokkal. Szeretek egy szinten lenni velük, természetesen van tekintélyem, de attól még, hogy elveszítünk egy meccset, kiadhatom szabad napnak a következő napot. Más kluboknál ezt gyengeségnek veszik, és azt mondják, ostorozzad a játékosokat. Én erre azt mondom, keressetek másik edzőt. Volt már, hogy elveszítettem a hidegvérem. A PSG-nél egyszer kikaptunk az Evian ellen a kupában, és olyan mérges voltam, hogy belerúgtam egy dobozba, ami aztán fejbe találta Ibrahimovicsot. Nagyjából hasonló volt, mint Ferguson és Beckham esete a Unitedben, de később csak nevettünk rajta. Nem ostorozok, mert engem sem ostoroztak soha. Sem az apám, sem a tanáraim, sem az edzőim. Nem hiszek a hatékonyságában”.

Mourinhóról: “Semmi problémám nem lenne a Chelsea-vel, de Josét nem fogják meneszteni. Szerintem jó döntést hoztak azzal, hogy megtartották őt. Mourinho a világ egyik legjobb edzője, ehhez kétség sem fér. Magabiztos, a Kiev elleni meccsen a szurkolók a nevét énekelték. Mikor megnyertük a Tizediket, írt nekem egy sms-t, amiben gratulált a győzelemhez. Nem beszéltem vele mostanság, de jól kijövünk. Mindenkinél jobban tudja, hogy mi folyik a Chelsea-nél, rendbe fogja hozni ott a dolgait”.

Jövőjéről: “Szeretnék visszatérni Angliába, szeretem az itteni focit. Londonban még mindig megvan a házam, és olyan csapatnál szeretnék dolgozni, akik mind Angliában, mind Európában versenyképesek. A Liverpool szerintem jó csapat, van pár igazán jó fiatal játékosuk – Coutinho, Firmino, Benteke. Ha találnak egy tapasztalt játékost, mint amilyen Gerrard vagy Carragher, szerintem nagyon is versenyképesek lehetnek. De a pletykákkal ellentétben nem beszéltem a Liverpoollal. Ha beszéltem volna, mondhattam volna igent nekik, de nem így volt. Klopp jó választás volt nekik, jó edző. A Dortmundnak nagyon erős identitása volt vele”.

“Felépültem az operációm után, és szeretnék visszatérni az edzősködéshez. Kaptam pár ajánlatot szerte a világból, de végül úgy döntöttem, hogy egy szezont kihagyok. Nagyszerű lenne, ha a nyáron találnék egy csapatot, de ha nem sikerült, akkor lehet, hogy szezon közben”.

Irány az olasz válogatott esetleg? “2030-ban” mondja Carlo nevetve. “Olaszországban van ez a 12 éves minta, ami 1970 óta tart. 1970-ben elvesztették a döntőt, 1982-ben megnyerték. 1994-ben veszítettek, 2006-ban nyertek. Ebből következik, hogy 2018-ban elveszítik a döntőt, és 2030-ban megnyerik”.

Megjegyzés: a Daily Mail szövegátiratára Ancelotti a Twitteren reagált.

A DM cikkében Ancelotti azt mondta, a spanyol bajnokságban ott van a Barcelona, ami “a világ legjobb csapata”, Ancelotti a Twitteren reagált: “úgy fogalmaztam, hogy ők voltak a Real legnehezebb ellenfelei. Mindig is azt mondtam, hogy a Real Madrid a világ legjobb klubja”.

Egyesek azt feltételezték, hogy a Real Madridban történt atrocitás a játékosok és Clement között: “Sem nekem, sem Paul Clementnek nem volt problémája egyetlen játékossal sem a Real-ban. Az említett eset nem Madridban történt meg”.

Teljes menetrend