Fejléc kép
Fórumajánló
Cristiano Ronaldo: “Messi nyeri majd az Aranylabdát”
2015-11-13 10:05 d.gergo as.comgoal.com
Cristiano Ronaldo: “Messi nyeri majd az Aranylabdát” Ballon d’Or – 2015Nyilatkozatok

Cristiano Ronaldo az ITV-nek adott interjút, melyben őszintén beszélt az Aranylabdáról, Gareth Bale-ről, a Manchester United-ről és Fergusonról, valamint jövőjéről is. Azt is elmondta, hogy méltósággal szeretne visszavonulni egy top csapatból, nem pedig az Egyesült Államokban…

Az Aranylabdáról: “Őszintén szólva szerintem Messi nyeri majd. Ezt a versenyt a szavazatok döntik el, Messi pedig tornákat nyert. Megnyerte a Bajnokok Ligáját és a spanyol bajnokságot is. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, valószínűleg a legjobb szezonomat hoztam pályafutásom során, ami jó. Én voltam Európa legeredményesebb játékosa, de az Aranylabda a szavazatokon múlik, és őszintén nem igazán aggódom, mert ahogyan már sokszor elmondtam, azt sem gondoltam soha, hogy háromszor megnyerhetem az Aranylabdát”.

Rivalizálás Messivel: “Már nyolc éve osztozunk az Aranylabdán Messivel. A múltban ilyet senki más nem csinált, csak mi. Jó kapcsolatot ápolok vele, nem vagyunk régi cimborák, de tiszteljük egymást. Nincsenek riválisaim. Ő az egyik klubban játszik, én a másikban”.

Nyerhetsz még Aranylabdát? “Még hat vagy hét évet szeretnék játszani, és szerintem még mindig képes vagyok csapat szinten is trófeákat nyerni. Ha úgy nem sikerül címeket nyerni, egyéni szinten sem nyerhet valaki. Úgy gondolom, még mindig fiatal vagyok… Nyerhetek még Aranylabdát”.

A nőkről és magáról, persze szokásos szerénységgel: “Nem könnyű helyzet, mert tudom, hogy a nők fele azért közelít felém, mert híres vagyok… Ez normális, nem csak velem van így. Minden híres embernek megvan ez a problémája. De úgy gondolom magabiztos srác vagyok. Magas vagyok, megvan minden fogam és jó testem van”.

Gareth Bale jelenthet rád veszélyt a csapatban? “A verseny teljesen normális, benne van a pakliban. Az idősebb játékosok vissza fognak vonulni, és lesznek újak, ez a normális. Mindent megnyertem a labdarúgásban, szóval boldog vagyok, jól érzem magam. Örülök neki, hogy a Real Madrid hasonló játékosokat igazol. Bale nagyszerű focista”.

Melyik angol csapatot követed a TV-ben? “Nagy támogatója vagyok a Manchester Unitednek, de ahogyan többször is elmondtam, jól érzem magam Madridban, boldog vagyok. De mindenki tudja, hogy szeretem a Unitedet, ami meg a jövőt illeti, ki tudja, hogy mi lesz? Jelenleg boldog vagyok a Realban”.

El tudod képzelni, hogy az Egyesült Államokból vonulj vissza mint Raúl? Vagy esetleg Katarban, Dubajban? “Úgy képzeltem el, hogy a csúcson hagyom abba, méltósággal szeretném befejezni a pályafutásomat egy jó csapatban. Ez nem azt jelenti, hogy az Egyesült Államok, Katar vagy Dubaj ne lenne jó, csak nem látom ezt magam előtt”.

Milyen hatással volt rád Sir Alex Ferguson? “Ő volt a kulcs, hogy Angliába költöztem. Emlékszem, hogy beszéltem vele mikor még a Sporting-ban voltam és játszottunk a United ellen. Azt mondta, ‘figyelj, érdekes játékos vagy nekem, szeretném ha csatlakoznál hozzánk Manchesterben’. Ez volt a kulcs, egy hihetetlen személyiség, az emberek nem nagyon ismerik őt, én igen… Hihetetlen ember, nagyon jól bánt velem. Ahogyan már sokszor mondta, olyan volt nekem, mint egy apa. Értékelnem kell, amit értem tett. Hat évet voltam Manchesterben, és nagyon jó időszak volt. Sok trófeát nyertem mind egyéni, mind pedig csapat szinten”.

Mit jelent számodra Anglia? “Hat évet töltöttem itt, és nagyon tisztelem az angolokat, mert udvariasak, és ők is tisztelnek téged. Hihetetlenül bántak velem, soha nem felejtem ezt el nekik”.

Teljes menetrend