Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2015-11-15 13:27 e.gergo goal.comrealmadrid.com
Raúl: A legenda ma este visszavonul HistóriaNyilatkozatok

Giovanni Savarese, a New York Cosmos vezetőedzője a Real Madrid legendájáról, Raúlról beszélt, miután a Kapitány utolsó mérkőzésére készül profi pályafutása során: „Nagyszerű, hogy Raúl a keretünk nagykövete volt. Példakép volt számunkra a pályán és azon kívül is”.

„Jól ismerik őt, szerte az Egyesült Államokban. Nagyon kevés játékost tisztelnek ennyire, mint őt. Azt tehet majd a visszavonulása után, amit csak akar. Az lesz belőle, amit szeretne. Bármilyen utat is válasszon, készen áll a személyes sikerre”.

„Semmi kétségem afelől, hogy továbbra is a sporthoz fog kapcsolódni az élete, biztos vagyok benne, hogy a labdarúgás az élete része lesz a jövőben is. A szurkolók is azért éreznek úgy iránta, ahogy, mert nagyon erős kötődése van a focihoz”.

„Raúl magasra teszi a lécet, minden mérkőzés egy döntő számára. Nagyon sok munkája van benne, hogy fontos dolgokat ért el. Ez volt Marcos Senna pályafutásának utolsó meccse is, mindkettejüket nagyon csodáljuk, mindketten igazi profik. A Cosmos gyarapodott az utóbbi időkben, és ennek ők is a részei. Az unokáimnak nem csak azt fogom mondani, hogy Raúlt edzettem, hanem azt, hogy az egyik legnagyszerűbb embert edzettem, akivel valaha találkoztam. Ugyan ez igaz Sennára is”.

Raúl a Real Madridban 741 tétmérkőzésen lépett pályára, ezalatt 323 gólt szerzett, és tizenhat serleget gyűjtött be. A Kapitány 1994. október 29-én kezdte legendás pályafutását a Real Madridban, egy Zaragoza elleni mérkőzéssel a La Romaredában. A Realban lejátszott mérkőzéseinek száma örökös klubrekord.

Tizenhat évet töltött a Santiago Bernabéu kötelékében, ezalatt háromszor nyert Bajnokok Ligáját, kétszer Interkontinentális Kupát, egy alkalommal Európai Szuperkupát, hatszor spanyol bajnoki aranyérmet, és négyszer Spanyol Szuperkupát. A Bajnokok Ligája döntői közül kétszer is betalált, azokon a finálékon, amik után a csapat a magasba emelhette a nyolcadik és kilencedik BEK/BL serlegét.

A Real Madridból való távozása után Raúl a német Schalke 04 csapatában folytatta pályafutását, a kékeknél két szezont töltött el, majd a katari Al-Sadd felé vette az irányt, további két szezonra. 2014. decemberében a New York Cosmos csapatához szerződött, ahol nemrégiben be is jelentette visszavonulását.

1994-es debütálása óta huszonegy év telt el, a Real Madrid legendája a ma este, magyar idő szerint, 23:00-kor kezdődő Ottawa Fury elleni NASL (North American Soccer League) döntő után akasztja végleg szögre a stoplist, az Észak-amerikai labdarúgó bajnokság fináléja a New York Cosmos stadionjában, a James M. Shuart stadionban kerül megrendezésre, így hazai közönség előtt búcsúzhat majd pályafutása utolsó állomásától.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend