Fejléc kép
Fórumajánló
Cristiano Ronaldo ott van az Aranylabda három várományosa között
2015-11-30 16:06 Victor realmadrid.comfifa.com
Cristiano Ronaldo ott van az Aranylabda három várományosa között Ballon d’Or – 2015

A FIFA nyilvánosságra hozta a korábbi 23 fős listát leszűkítve annak a három labdarúgónak a nevét, aki 2015-ben elnyerheti a FIFA-Aranylabdát. A “top 3-ban” a Real Madrid portugál támadóján kívül a barcelonai Lionel Messi és Neymar található meg.

Cristiano Ronaldo bekerült a szűkített listába, így egyike azon három futballistának, aki január 11-én a zürichi Kongresszusi Palotában esélyes lehet az Aranylabdára. A Real Madrid támadója, aki 2008-ban, 2013-ban és 2014-ben már elhódította ezt a trófeát, Messivel és Neymarral verseng a díjért. A győztest a nemzeti csapatok csapatkapitányai és szövetségi kapitányai, valamint a France Football által kiválasztott nemzetközi média képviselői választják ki.

Ronaldo egész Európa gólkirálya lett azzal, hogy 48 gólt szerzett az előző szezonban, így méltán ítélték neki a negyedik Aranycipőjét. Az idényben eddig 16 találatot jegyez, ráadásul a Bajnokok Ligája góllövőlistáját is vezeti a maga 7 góljával.

A 2015-ÖS FIFA-ARANYLABDA – A HÁROM JELÖLT Cristiano Ronaldo (portugál – Real Madrid) Lionel Messi (argentin – Barcelona) Neymar (brazil – Barcelona)

A 2015-ÖS ÉV EDZŐJE – A HÁROM JELÖLT Pep Guardiola (spanyol – Bayern München) Luis Enrique (spanyol – Barcelona) Jorge Sampaoli (argentin – chilei válogatott)

Teljes menetrend