Fejléc kép
Fórumajánló
Sajtóhír: Zidane készen áll átvenni a felnőtt csapat irányítását
2015-12-17 09:42 d.gergo managingmadrid.com
Sajtóhír: Zidane készen áll átvenni a felnőtt csapat irányítását Utánpótlás

Bár minden eddigi hír és nyilatkozat az ellenkezőjéről szólt, az AS most azt találta ki arról számol be, hogy Zinedine Zidane készen áll rá, hogy átvegye a Real Madrid felnőtt csapatának irányítását. A klub vezetősége látszólag teljes mértékben kiáll a jelenlegi tréner, Rafa Benítez mellett, de lehet, hogy mégis keresik a B-tervet a nyárra?

Zidane mindig is favorit volt rá, hogy Pérez egyszer vezetőedzőnek nevezze ki majd a felnőtt csapat élére, a Real Madrid Castilla vezetőedzőjeként pedig egyelőre egészen remek szezont fut az utánpótlás csapattal. Az ifjakat fel tudja tüzelni, és a Castilla akaratában, küzdésében és a játékosok folyamatos letámadós és eredményes játékában minden bizonnyal a francia szakember mentalitása tükröződik. Zidane közepesre sikeredett debütáló szezonja után a Castilla célja nem más, mint felkerülni a spanyol másodosztályú liga főtáblájára, és a Segunda B II. csoportjának jelenleg második helyezettje jó eséllyel is indulhat ezért.

Florentino Pérez folyamatos önigazoló sajtótájékoztatói és nyilatkozatai is arra utalnak, hogy Beníteztől – hacsak a tréner nem követ el valami óriási baklövést – nem válik meg szezon közben, de a spanyol edző a nyáron könnyű szerrel távozhat, és Pérez sokadik “új projektjét” Zidane menedzselheti majd, a szurkolók pedig csak reménykedhetnek benne, hogy a klub legendája nem válik a rendszer áldozatává. Ismeri a játékosokat, Carlo idején másodedzőként aktívan kivette részét a munkából, és a Real Madrid berkeiből kiszivárgó információk szerint elengedhetetlen volt hozzájárulása a 2013/14-es szezon sikereihez.

Az AS beszámolója szerint jelenleg úgy fest a történet, hogy Zidane nem utasítaná el a felnőtt csapat vezetőedzői pozícióját, így érdemes lehet jobban odafigyelni a Castilla szezonjának alakulására. Zidane korábbi, nem egészen egy hónapos nyilatkozatát ide kattintva olvashatjátok, ebben a szakember kihangsúlyozta, hogy nem áll még készen a felnőtt csapat irányítására.

Teljes menetrend