Fejléc kép
Fórumajánló
Aranylabda gála: 12 Real Madrid játékos is izgulhat az év csapatába kerülésért
2016-01-11 09:08 d.gergo realmadrid.com
Aranylabda gála: 12 Real Madrid játékos is izgulhat az év csapatába kerülésért Ballon d’Or – 2015

Ma este 18:30-tól kezdetét veszi a 2015-ös évet értékelő és díjazó FIFA Aranylabda gála Zürichben, a legrangosabb egyéni elismerésért Messin és Neymaron kívül Cristiano is odakerült a legjobb három közé, míg a FIFPro World XI “év csapatába” kerülésért tizenkét Real Madrid játékos is izgulhat: Keylor Navas, Sergio Ramos, Pepe, Raphael Varane, Marcelo, Dani Carvajal, James Rodríguez, Luka Modric, Toni Kroos, Gareth Bale, Karim Benzema és Cristiano Ronaldo.

A portugál csillag már három alkalommal volt az év játékosa (2008-ban, 2013-ban és 2014-ben). A 2015-ös naptári évet egyébként 54 Real Madrid góllal zárta, és nyáron ő lett az európai bajnokságok legeredményesebb játékosa 48 találattal, nem is beszélve arról, hogy ő lett a Real Madrid történelmének legeredményesebb játékosa.

Ami a “világválogatottat” illeti, a Real Madrid csapatát képviseli a legtöbb játékos az 55 finalista között, az öt kapus közül Navas az egyik, a 20 védő közé bekerült Ramos, Pepe, Varane, Marcelo és Carvajal, a 15 középpályásból három Real Madrid játékos van ott (James, Modric, Kroos), a 15 támadó  között pedig ott van a BBC (Bale, Benzema és Cristiano).

Teljes menetrend