Fejléc kép
Fórumajánló
Cristiano: “Önmagában az is megtiszteltetés, hogy a jelöltek közt lehetek”
2016-01-11 20:10 d.gergo realmadrid.com
Cristiano: “Önmagában az is megtiszteltetés, hogy a jelöltek közt lehetek” Ballon d’Or – 2015Nyilatkozatok

Cristiano Ronaldo a mai Aranylabda gála előtt adott interjút a másik két finalista társaságában. A portugál szavaiból már szemezgettünk néhány órája, alább olvashatjátok a teljes nyilatkozatot a realmadrid.com jóvoltából. Cristiano egyébként a szavazatok bő 27%-át gyűjtötte be, és ezzel második lett az argentin Lionel Messi mögött (~41%) és a harmadik Neymar (~8%) előtt.

“Az Aranylabda egy nagyon különleges díj. Egész évben keményen dolgozik az ember, hogy egyénileg és a csapat szintjén is sikeres legyen. Csodás trófea ez, nyolcadik éve veszek részt ezen az eseményen, és ismét jelöltek. Nagy öröm, hogy újra itt lehetek. Szerintem a legfontosabb dolog az az elkötelezettség és a kemény munka. Ahhoz, hogy ehhez hasonló trófeákat nyerjen az ember, komolynak és profinak kell lenni. Nem véletlen, hogy nyolcadszor is itt vagyok. A tehetség semmit nem jelent kemény munka és erőfeszítések nélkül. Fontos számomra, hogy rekordokat döntsek a Bajnokok Ligájában és a csapatomnál, a Real Madridnál is”.

Az Aranylabda esélyese: “A csapat és a saját egyéni teljesítményem miatt lehetek ma itt. Nem lep meg, hogy itt vagyok. Messinek és talán Neymarnak is nagyobb esélye van ma este, hogy győzzenek. Ha itt vagyok, az azt jelenti, hogy a játékosok és az edzők rám szavaztak. Nem lepődnék meg rajta, ha Leo vagy Neymar nyerne, hiszen nagyon sok trófeát nyertek a csapatuknak. A saját teljesítményünk miatt vagyunk itt mind a hárman. Nem jelent nyomást számomra, hogy itt vagyok, ha mégis, akkor az is pozitív értelemben. Nagy megtiszteltetés önmagában már az is, hogy jelöltként itt lehetek. Természetesen mindhárman szeretnénk nyerni, ez normális, de végül csak egy győztes lesz. Boldog vagyok, sok gólt szereztem, és büszke vagyok az elvégzett munkára”.

A hetes mezszámról: “Mikor megérkeztem Manchesterbe, a 28-as mezszámot szerettem volna kérni, de az edző nemet mondott erre. Azt mondta, a hetes szám lesz az enyém, amitől kicsit megijedtem, mert tudtam, hogy David Beckham viselte előttem. Azóta ez lett a szerencseszámom, és mindent amit elértem, azt ezzel a mezszámmal értem el”.

Problémák a FIFA-nál: “Mindig elkerülöm ezeket a kérdéseket. A krízis és a korrupció nem jó, sem a labdarúgásban, sem úgy általában. Profik vagyunk, minden nap versenyszerűen sportolunk és erre is összpontosítunk. Az ilyesmi dolgok megtörténnek, de jobb lenne, ha nem lenne korrupció az élet egyetlen területén sem”.

Mit irigyelsz Messitől? “Nem rossz a bal lába! Az enyém sem, de azt hiszem hogy az övé kicsit jobb”.

Teljes menetrend