Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2016-03-17 17:47 Realista24
Real Madrid: A királyi lepel mögött Exkluzív

Hamarosan megjelenik Koppányi Gergely sportújságíró első könyve, amely a Real Madrid 21. századi működését dolgozza fel. A könyv a klubvezetés ellentmondásait, a spanyol sportmédia befolyását és a páratlan szurkolói attitűdöt is feltárja és elemzi, ezenkívül megénekli a Real Madrid újkori sikereit és kudarcait egyaránt. Teszi ezt Magyarországon eddig nem vagy csak nagyon szűk körben ismert anekdoták segítségével is. A könyvbemutató időpontja: 2016. április 2., 18:30; helyszíne a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székháza lesz (1064 Budapest, Vörösmarty utca 47/A). A bemutatón elsők között lehet megvásárolni a könyvet, és a szerző dedikálja is a példányokat. A bemutató után közvetlenül a kedves érdeklődők a Barcelona – Real Madrid bajnoki El Clásicót a helyszínen nézhetik meg.

***

A Real Madrid, a „királyi klub” a futballcsapatok topmodellje. Topmodell abban az értelemben, hogy jóformán nincs futballista, amelyik elutasítaná az érdeklődését. A klubmodell azonban már korántsem ilyen hibátlan. Nincs a futballpalettán még egy olyan csapat, amelyik ennyire függne az elnöke és az irreális elvárásokat támasztó szurkolóinak a hangulatától.

A Real Madrid a 21. században egy gazdasági sikertörténet. Sportszakmai szempontból már egyáltalán nem ilyen meggyőző a teljesítménye. A klubba invesztált és körülötte forgó pénzösszegek nagyban meghaladják az ehhez viszonyított, elért sikereket. Florentino Pérez elnök, a 21. századi Real Madrid arca a legnagyobb sztárok elcsábításával próbálja lemásolni a csapat ötvenes évekbeli hőskorszakát. Az új században azonban más szabályok diktálnak. A futballszakmai háttérben a korona és vele együtt a király fénye megkopott. Már csak a királyi lepel takarja.

„Florentino Pérez klubvezetése egy érdekes és helyenként ellentmondásoktól sem mentes kísérlet, korábban hasonlóval még senki sem próbálkozott a világfutballban. Miként azzal sem, hogy ezt magyarul átfogóan, érthetően, az összefüggésekre rávilágítva feltárja és leírja – eddig.” (Baumstark Tibor, DIGI Sport)

„Nem csupán gondosan összegyűjtött információk halmazát jeleníti meg, hanem pompás, pulzusnövelő olvasmányként is befészkeli magát az elménkbe.” (Murányi András, Népszabadság)

„A Real Madrid elnökét leszámítva mindenki más nagy örömét fogja lelni a könyvben, klubszimpátiától függetlenül, mert tartalmas, szenvedélyes, helyenként viszont kellően távolságtartó és tárgyilagos olvasmány.” (Haraszti Ádám, DIGI Sport)

Az esemény után közvetlenül a kedves érdeklődők a bemutató helyszínén megtekinthetik a Barcelona – Real Madrid bajnoki El Clásicót.

Jelentkezés az eseményre: ide kattintva tehető meg, a Facebookon.

A könyv hivatalos Facebook oldalát ide kattintva tudjátok meglesni és követni.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend