Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Visszatekintés Arbeloára
2016-07-02 20:40 Veidt bernabeudigital.com
Visszatekintés Arbeloára Exkluzív

Tomás González-Martín, az ABC újságírója és csapatunk bevallott szurkolója fejezte ki tiszteletét Arbeloa előtt friss cikkjében.

„Arbeloa hivatalosan is megszűnt Real Madrid játékosnak lenni. A salamancai fiú már gyerekként is kitűnt társai közül kemény munkájával, gondoskodó személyiségével és elkötelezettségével. Arról álmodott, hogy a Real Madriddal éri el a világ tetejét.”

„A csapatnak folyamatosan címeket kell nyernie, ezért a fiatal, saját nevelésű játékosok kevés játéklehetőséget kapnak. Arbeloának is először máshol kellett bizonyítania tudását. A Deportivo csapatába távozott, hogy játékperceket szerezzen. Sebességének és kitűnő védelmi munkájának köszönhetően a Liverpool akkori menedzsere, Rafa Benítez is szemet vetett rá. Csapattársával és barátjával, Xabi Alonsóval rengeteg dicsőséget és kellemes emléket szereztek a Vörösök szurkolóinak ezekben az években. Álvaro időközben az egyik legjobb spanyol jobbhátvéddé nőtte ki magát. Luis Aragonés be is hívta őt a válogatottba, ezzel pedig részévé vált a spanyol labdarúgó-válogatott legsikeresebb időszakának.”

„Kiváló teljesítménye miatt Florentino Pérez második elnöki ciklusának elején megvásárolta őt, hamarosan pedig kezdővé vált a csapatban. A Real Madriddal összesen 2 Bajnokok Ligáját, 1 Klubvilágbajnokságot, 1 Primera Divisiónt, 1 Copa Del Rey-t és 1 UEFA-szuperkupát nyert. A válogatottal 1 Konföderációs kupát nyert, ezenkívül egyszeres VB- és kétszeres Eb-győztes. A 2012-es Eb-döntőn kezdőként lépett pályára, ez is jól mutatja képességeit.”

„Arbeloa nem csak játékosként, hanem emberként is nagyszerű. Személye mindig példa és segítő támasz volt a klub fiataljai számára. Nagyon sok játékosnak adott tanácsot, mindig harcra és kitartásra ösztönözte őket. Filozófiája szerint küzdened kell azért, hogy kivívd a helyed a csapatnál. Lucas Vázquez a „legfrissebb példa” erre, aki egyébként remek kapcsolatot ápol a Spártaival.”

„A szép emlékek után eljött a távozás ideje. Azt mondta, hogy még szeretne néhány szezont játszani. De én biztos vagyok benne, hogy egyszer még vissza fog térni a klubhoz.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend