Fejléc kép
Fórumajánló
Pintus, az Ostor
2016-07-20 13:15 Veidt abc.es
Pintus, az Ostor Edzés

Zidane végül elérte, hogy Antonio Pintus a Real Madridhoz csatlakozzon az új szezonban. Őt mutatjuk be.

Zidane pontosan olyan kemény előszezont szeretne a játékosai számára, mint amin neki kellett részt vennie. Az embertelen edzésmódszerek őt egy életre meghatározták. Ezt egy embernek köszönhette: Antonio Pintus (Torinó, 1962). Az edzőt, becenevén az Ostort rengetegen gyűlölték az extrém szintű teljesítmény megköveteléséért, de ennek későbbi eredményeit mindenki elismerte. Zidane Torinóba érkezésekor egy olyan sztár volt, akinek hiányzott a fizikai ereje, az állóképessége. Pintus azonban megváltoztatta ezt, Zidane pedig nem felejt: ő maga kérte a szakember Madridba való átigazolását.

Az olasz edző már júniusban aláírt az Olympique Lyon csapatával, de szerződése szerint elhagyhatta a klubot, ha 15 nappal előre bejelenti távozását. Ekkor azonban befutott Zizou érdeklődése, a Lyon elnökének meggyőzése után pedig létrejöhetett a váltás. Amikor Zidane az első csapat élére került januárban, a jelentések szerint elégedetlen volt a csapat fizikai állapotával. Ennek javítása érdekében akkor egy 3 hetes edzőtábort tartott, de a csapat kondícióját most még tovább akarja fejleszteni.

A csapat 26 izomsérülést szenvedett az előző szezonban, ami megengedhetetlenül sok. Pintus egyik fő feladata az izmok karbantartása, és az ilyen jellegű sérülések megelőzése lesz.

Zidane szerint az olasz szakember három szót ismer: lavoro, lavoro, lavoro (munka, munka, munka). Ez is jól szemlélteti maximalista filozófiáját, melynek segítségével mindig a legjobbat hozza ki az edzéseken a játékosokból, így azok teljesítménye a mérkőzéseken is feljavul. Szerinte minden játékosnak a maximum erőfeszítést és önfeláldozást kell nyújtania.

Teljes menetrend