Fejléc kép
Fórumajánló
Átigazolási tiltás és a csiszolatlan Habfehér gyémántok – Mi lesz Ödegaardék sorsa?
2016-08-07 23:21 Zs. Bence marca.com
Átigazolási tiltás és a csiszolatlan Habfehér gyémántok – Mi lesz Ödegaardék sorsa? Átigazolási hírekEgyéb hírekUtánpótlás

Egy hete maradt a Real Madridnak arra, hogy lezárja a La Fábrica négy legnagyobb ígéretének kölcsönadásait. A FIFA átigazolási tiltása előreláthatóan ugyanis augusztus 13-tól érvénybe lép, ez pedig arra kényszeríti a Real Madridot, hogy kölcsönadja a jövő tehetségeinek tartott játékosait, aki így később nyugodtan visszatérhetnének. Hogyha ugyanis a tiltás után adnák kölcsön a játékosokat, akkor csak a transfer ban lejártát követően térhetnének vissza, tehát 2018 januárjában.

Ha a Marca számításai valósnak bizonyulnak és valóban eltiltják a következő két átigazolási szezontól a Királyi Gárdát, akkor igen fontos feladatok várnak Zidanékra a következő néhány nap folyamán, új csapatot kell majd ugyanis találni azoknak a játékosoknak, akikkel idén még nem, a jövőben viszont már mindenképp számolnának a nagy csapatban. Így Martin Odegaardnak, Marianónak, Marcos Llorentének és Enzo Zidanenak.

Az új csapat megtalálása Odegaard esetében lehet a legsürgősebb. A norvég másfél évvel ezelőtt óriási reményekkel érkezett meg Madridba, fiatal korának köszönhetően – még mindig csak 17 éves – azonban nem vállalhatott még komolyabb szerepet a felnőttek között. Emiatt most egy elsőosztályú klub érdeklődését kutatja, ahol tovább fejlődhetne. A Madridnál nem kételkednek benne, tudják, hogy egy csiszolatlan gyémánt a fiatal középpályás, ezért nagyon szeretnék őt kölcsönadni egy szezonra, 2017 nyaráig, hogy addig is fejlődhessen a legmagasabb szinten.

Mivel nem szeretné a spanyol harmadosztályban folytatni, ezért abba is belemenne, ha külföldön találná meg új klubját. Egyes információk szerint több csapat is már csak Odegaard aláírására vár. A Marca szerint a kérői között van a Liverpool, a West Ham United és több Bundesliga klub is. A futballkultúra miatt a játékos és édesapja egy németországi kirándulást tartana megfelelő lépésnek, viszont Klopp személye miatt a Liverpool ajánlata is igen csábító. Továbbá több spanyol elsőosztályú klub is érdeklődik iránta, a fiatal azonban jobban szeretne külföldön belecsapni profi karrierje következő nagy kalandjába. A Madrid szeretné lezárni az ő ügyét már az Európai Szuperkupa döntőt követő, Norvégiából való hazatértük után.

mariano

A másik szóban forgó ifjú titán az a bizonyos Mariano, aki a tavalyi szezon során elkápráztatta a világot, vagy legalábbis a Királyi Gárda szurkolóit és vezetőségét a Castillában nyújtott teljesítményével. A Chelsea ellen is remekül játszott, illetve a Bayern ellen is jól szállt be arra a 10 percre, ami nagyban növelte értékét és az iránta való keresletet. A játékosnak nem titkolt vágya beverekedni magát Zidane csapatába, a francia számára azonban egyértelmű, hogy még nem kapna elegendő percet ezért a legjobb a számára a távozás. Az érdeklődők közé tartoznak a Las Palmas, a Leganés és az Osasuna együttesei is.

enzo-zidane

Enzo Zidane iránt szintén komoly érdeklődést mutat több klub is, fő kérői a Premier League-ből származnak. A 21 éves francia, aki az előző szezonban csapatkapitányként vezette a Castilla együttesét, úgy érzi, itt a megfelelő alkalom a váltásra fejlődése érdekében. Mivel az első csapatban nincs helye, ezért nagyra értékeli az angol elsó osztályba idén visszatérő, Aitor Karanka vezette Middlesbrough ajánlatát.

marcos-llorenteMarcos Llorentének szintén meg kell hoznia egy, a jövője szempontjából kiemelkedő fontossággal bíró döntést az elkövetkezendő néhány nap folyamán. A középpályás maradni akar, hiszi, hogy ő is képes lehet meggyőzni Zidanet, akárcsak Casemiro tette azt az előző évben. Az idő azonban ellene dolgozik. A következő hét nap folyamán mindenképpen el kell döntenie, hogy hogyan tovább.

A fenti négy tehetség  tehát hamarosan új csapatba kerülhetnek egy kölcsönszerződéssel, annak reményében, hogy jövő nyáron valódi erősítésként térhetnek vissza, akikre már a felnőttek között is lehet komolyabb szinten számítani. Remélhetőleg mindnyájuknak sikerül olyan csapatot játszani, ahol tudásuknak megfelelő szinten folyamatos játéklehetőséget fognak biztosítani számukra.

Teljes menetrend