Fejléc kép
Fórumajánló
Pintus kemény edzésmódszerei kifizetődőnek tűnnek
2016-12-21 15:23 ericco marca.com
Pintus kemény edzésmódszerei kifizetődőnek tűnnek

A Real Madrid játékosai karácsonyi szünetre mentek egész December 27.-ig, de amint visszatérnek, Antonio Pintus erőnléti edző egy kisebb előszezonnal várja a fiúkat, hogy élesek maradjanak a Januári kezdésre.

Mikor tavaly Január 4.-én Zinedine Zidane vette át az irányítást a csapat élén, azonnal észrevette, hogy a játékosok közel sincsenek megfelelő erőnlétben, és ez egy olyan dolog volt, amelyen gyorsan szeretett volna változtatni.

Nyáron a francia menedzser a klubhoz hozta Pintust, akit még a Juventusból ismert, miközben azt hangsúlyozta, hogy ez egy mennyire fontos lépés a csapat eredményessége szempontjából.

Az erőnlétet és állóképességet fejlesztő edzések, amelyeket a csapat a nyáron abszolvált, hatékonynak bizonyultak, mert a Real Madrid fizikálisan erősebbnek tűnik vetélytársainál, főleg a mérkőzések végén.

Az UEFA Szuperkupán és a FIFA-Klubvilágbajnokság döntőjében is csak hosszabbításban sikerült elhódítani a kupákat, amikor is kedvenceink sokkal frissebbnek tűntek ellenfeleiknél, és ez részben Pintus munkájának is volt köszönhető.

Így hát egy kemény hét vár a játékosokra a karácsonyi szünet után, abban reménykedve, hogy elkerülik az olyan visszaesést, amilyet például 2014 végén, 2015 elején tapasztalt a csapat.

Ezek az intenzívebb gyakorlatok a keret fizikai felkészítésére szolgálnak egészen a szezon végéig, hasonlóan, mint ahogy a nyáron, Észak-Amerikában történt, és aminek köszönhetően a csapat sok pontot és győzelmet szerzett a mérkőzések végén. A játékosok ezért nem kényelmesedhetnek el az ünnepek alatt túlságosan, mivel a szezon egyik legnehezebb hete vár rájuk.

Teljes menetrend