Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-01-10 10:04 e.gergo realmadrid.com
Cristiano: „Soha nem fogom elfelejteni ezt az évet, nagyon boldog vagyok” Érdekességek, statisztikákNyilatkozatok

Tegnap este Cristiano Ronaldo nyerte el a szavazatok alapján a FIFA „The Best” elismerését, melyet a 2016-os naptári évben nyújtott teljesítménye alapján ítéltek oda az év legjobb játékosának.

A díjátadó gálát Zürichben rendezték meg, a Real Madrid támadója Lionel Messit és Antoine Griezmannt előzte meg a szavazáson, melyen 209 FIFA ország válogatottjának csapatkapitányai és edzői, valamint ezen országok újságíróinak egy-egy képviselője szavazhatott. A portugál támadó a szavazatok 34,54%-át zsebelte be, mögötte második lett a Barcelona argentin csillaga 26,42%-al, a dobogó legalsó fokán pedig Griezmann kapott helyett 7,53%-al.

„Soha nem fogom elfelejteni ezt az évet, nagyon boldog vagyok. Nagyon sok kétség volt körülöttünk, de ez a trófea is alátámasztja, hogy továbbra is jól teljesítettünk. A válogatottammal és a klubcsapatommal is nyertem elismeréseket, szóval nem volt kétségem afelől, hogy ezt is megkapom. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki rám szavazott, valamint a Real Madrid és Portugália edzőjének, és a csapattársaimnak is. 2016 volt pályafutásom eddigi legjobb éve”.

Felejthetetlen év A Real Madrid portugál támadója, aki nemrégiben az Aranylabdát is bezsebelte, korábban az UEFA Bajnokok Ligája és az UEFA Európai Szuperkupa serlegét is a magasba emelhette klubcsapatával, a portugál válogatottal pedig Európa-bajnokságot nyert. Az év során összesen 55 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját, ebből 42-szer a Real Madrid, 13-szor pedig a portugál válogatott színeiben.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend