Fejléc kép
Fórumajánló
115 éves a legenda – Isten éltesse a Real Madridot
2017-03-06 09:51 d.gergo realmadrid.com
115 éves a legenda – Isten éltesse a Real Madridot História

1902 március hatodikán a Madrid Foot Ball Club első igazgatótanácsát hivatalosan is megválasztottak, ezzel pedig kezdetét vette a sporttörténelem egyik legendája.

Ma, 115 évvel később a Real Madrid az a csapat, amelyik a labdarúgás történelmének legtöbb európai kupájával (BEK illetve BL), illetve a legtöbb Interkontinentális Kupájával büszkélkedhet, ezen felül pedig abban a kitüntetésben is részesült a klub, hogy a FIFA őket választotta a huszadik század legjobb csapatának. A legutóbbi szezon különösen sikeres volt, nemzetközi porondon triplázni tudott a csapat: zsebbe került a Bajnokok Ligája, az Európai Szuperkupa és a FIFA Klubvilágbajnokság első helyezettjének járó elismerés is. A klub eddigi történelme a trófeák tekintetében többek közt a következőkből áll: 11 BEK/BL, 2 FIFA Klubvilágbajnokság, 2 Interkontinentális Kupa, 3 Európai Szuperkupa, 2 UEFA Kupa, 2 Latin Kupa, 32 spanyol bajnoki cím, 19 Copa del Rey győzelem, 9 Spanyol Szuperkupa és 1 Ligakupa.

1902-1910: Az alapítás és a kezdetek

A Real Madrid a játékosok szintjén is diadalmaskodott az előző szezonban Cristiano Ronaldo vezényletével. A portugál támadó, nem mellesleg a klub örökös góllövőlistájának éllovasa, a tavalyi évben negyedik Aranylabdáját nyerte meg pályafutása során, és bezsebelte az első alkalommal kiosztott FIFA The Best elismerést is a 2016-os évben nyújtott teljesítményének jutalmául. A FIFA gálán megválasztották az év csapatát is, amiben Sergio Ramos, Luka Modric, Toni Kroos, Marcelo és Cristiano Ronaldo is helyet kapott, Zinedine Zidane pedig a dobogó második helyére futott be az “Év Edzője” választáson.

Kosárlabda A klub kosárlabda divíziója történelmének egyik legsikeresebb korszakát éli jelenleg, nemrégiben megnyerték a 27. Copa del Rey serlegüket, zsinórban negyedszer diadalmaskodtak egyébként ebben a kiírásban. Ezen felül 9 Európai Kupájuk van, ami a labdarúgók 11-éhez hasonlóan a kosárlabda Euroligában is rekord mennyiségű trófea, 33-szor lettek spanyol bajnokok történelmük során, 4-szer Spanyol Szuperkupa győztesek, ezen kívül pedig a trófeateremben van 4 Interkontinentális Kupa, 1 Klubvilágbajnokság, 1 Korac kupa, 1 ULEB és 1 Latin Kupa is.

7. A jövő Santiago Bernabéuja

A Santiago Bernabéu stadion és a Real Madrid edzőközpontja minden városlakó számára büszkeség forrása, és az elmúlt hónapokban a Real Madrid és Madrid város tanácsa megegyeztek a stadion átmodellezésével kapcsolatban is. A Bernabéu felújítása során új arculatot fog majd kapni, és továbbra is nemzetközi ikon lesz a stadionok között. A Real Madrid edzőközpontja is sokat fejlődött mostanság, ami pedig a közösségi tevékenységeket illeti, a klub sok humanitárius és kulturális projektben vesz részt a Real Madrid Alapítványon keresztül.

A Ciudad Real Madrid

Teljes menetrend