Fejléc kép
Fórumajánló
Juanito emlékére gyászszünettel kezdődik az Alavés elleni meccs
2017-04-02 12:26 d.gergo realmadrid.com
Juanito emlékére gyászszünettel kezdődik az Alavés elleni meccs História

A mai napon volt huszonöt éve, hogy Juanito távozott az élők sorából, a Real Madrid legendája 1992. április másodikán egy autóbalesetben veszítette életét.

1992. április másodikán az akkor 37 éves Juanito a Real Madrid – Torino mérkőzésre látogatott ki, majd a meccs után a Mérida felé vezető úton egy tragikus autóbaleset az életét követelte. A Madrid “hetesét” mindig örömmel fogadták a Bernabéu stadionban, és miatta éneklik a Bernabéuban minden mérkőzés hetedik percében a híres “Illa, illa, illa, Juanito Maravilla” rigmust. Juanito akkoriban a Mérida edzője volt. Juanito 1954 november tizedikén született Fuengirolában, a Real Madridban 1977 és 1987 között játszott. 285 tétmérkőzésen vett rész a habfehér alakulat színeiben, ezalatt 85 gólt szerzett, kétszer megnyerte az UEFA Kupát, ötször a spanyol bajnokságot, kétszer a Copa del Rey-t, egyszer a Copa de la Ligát, és az 1983/84-es szezonban ő volt a spanyol bajnokság legeredményesebb játékosa is, amiért megkapta a neki járó Pichichi díjat is.

A Real Madrid történelmében hatalmas nyomot hagyott a legendás játékos, emlékére minden mérkőzés hetedik percében egy különleges rigmust dalolnak a Real Madrid szurkolói. Így lesz ez a mai napon is, azonban halálának évfordulójának tiszteletére egy perces néma csend előzi majd meg az Alavés elleni találkozót.

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

1971-1980: Briliáns teljesítmény, habfehér kupadöntő és sötét gyász

Teljes menetrend