Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane az akadémia felé fordulhat a “védőkrízis” megoldására
2017-04-10 10:40 Tromposch Ádám marca.com
Zidane az akadémia felé fordulhat a “védőkrízis” megoldására Egyéb hírekUtánpótlás

Az elmúlt napokban Varane és Pepe is kidőlt a sorból, így csupán kettő egészséges középső védője maradt Zidane-nak, akinek így muszáj lesz körülnéznie az akadémián, mert a csapat előtt álló hetek rendkívül fontos mérkőzéseket tartogatnak, így Nacho és Ramos tehermentesítésére is kellene valaki.

Mindehhez még hozzá kell venni azt a tényt is, hogy Ramos csupán egy sárgára van az eltiltástól a Bajnokok Ligájában, míg Nachóra ugyanez igaz, csak éppen a La Ligában.

Az egyik legjobb megoldás Nacho és Ramos pótlására a Santiago Solari által edzett Mario Hermoso lehet, aki a Castilla második számú kapitánya, és rendkívül megbízható játékos.

Az elmúlt évet a 21 éves védő a Real Valladolidban töltötte kölcsönben, ballábas, jól játssza meg a labdákat, erős a levegőben, és megkérdőjelezhetetlen a helye a Castilla kezdőjében.

Persze van még további lehetőség is, mint Philipp Lienhart, aki U21-es osztrák válogatott. A 2013/14-es szezont kölcsönben töltötte Rapid Wien együttesében, ráadásul korábban Rafa Benítez is felfigyelt már a tehetségére, ugyanis leültette már az első csapat padjára, és 2015 decemberében a Cadiz elleni Spanyol Kupa mérkőzésen debütálhatott is.

Javi Sanchez is opció lehet, aki egy nagyon tehetséges fiatal védő, kiváló teljesítményt nyújt a csapatban, amikor Lienhartot ki kell segíteni.

Sanchez ráadásul a kapu előtt sem veszélytelen, ami jó hír lehet akkor, ha Ramost pihentetni kell egy kicsit. Alex Salto is szóba jöhet még, ám ő csak nem rég épült fel a sérüléséből. Zidane-nak tehát több lehetősége is van, igaz, a fiatalabb játékosok talán több kockázatot jelentenek, ám itt lehet az alkalom, hogy egy új tehetséget fedezzenek fel az első csapat számára.

Teljes menetrend