Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-06-10 12:49 e.gergo realmadrid.com
Danilo: „Sok oka van annak, hogy nem tudom a legjobb formámat hozni Madridban” Nyilatkozatok

A Real Madrid „Campo de Estrellas” című portréműsorának legújabb vendége Danilo volt, aki beszélt Madridba való érkezéséről, a nehéz itteni pillanatokról és arról is, hogy mit tesz azért, hogy újra csúcsformába lendüljön. Az interjúsorozat korábbi részeit ide kattintva, vagy Madridom.hu oldalsávjának tetején találjátok.

Az első benyomások a Real Madridról: „A Real Madrid áll a középpontjában mindennek, amire a labdarúgásról emlékszem, mert annyi Real Madrid szurkoló van Brazíliában, amiért olyan sok brazil játékos megfordult ennél a klubnál. A Madrid mindig is olyan volt nekünk, mint az otthonunk. Egy álom vált valóra azzal, hogy ehhez a klubhoz érkeztem, mert gyermekkorom óta erről ábrándoztam; annyi honfitársam írt történelmet ennél a klubnál. Florentino Pérez nagyon különleges fogadtatásban részesített, és körbevezetett az öltözőben is. Egyszerűen tudtam, hogy jó helyen vagyok ahhoz, hogy nagyszerű dolgokat érhessek el. Meglepett, hogy olyan sokan énekelték a nevemet a bemutatásom során”.

Madridba érkezéséről: „Nem kellett választanom a csapatok között, mert amint megmondták nekem, hogy a Real Madrid érdeklődik irántam, nem is gondoltam más klubokra. Casemiro nagy szerepet játszott abban, hogy ide igazoltam. Hosszú ideje barátok vagyunk, és sokat tanultam tőle. Meg kell köszönnöm Istennek, hogy kiélvezhetem ezeket a pillanatokat, és hogy egy olyan klubnál lehetek, mint a Real Madrid. 2013-ban a Portóban játszottam, de meglátogattam itt Marcelót, mert nem sokat tudtam Madrid városáról. Beszéltem a feleségemmel, és eldöntöttük, hogy meglátogatjuk a Bernabéu túrát is. Mikor felérsz a stadion legfelső szintjére és lenézel onnan, az valami hihetetlen. Mikor a pályára léptem a túra során, arra gondoltam, hogy mennyire szeretnék egy napon itt játszani majd”.

„Az előszezon során a Roma ellen debütáltam, a második félidőben álltam be, és büntetőkkel nyertünk, amikből a másodikat én lőttem be. Alig vártam már akkor, hogy játszhassak. A Real Madrid más dimenzió, mert az emberek nem csak nagyszerű játékosokat akarnak itt látni, hanem olyanokat, akik különbséget tudnak jelenteni a meccseken, ez pedig nehéz volt nekem. Minden nap azon dolgoztam, hogy fejlődjek, és hogy ez a nyomás kicsit lekerüljön rólam. Marcelo nagyon sok tanácsot ad nekem”.

A csapaton belüli verseny: „Zidane nagyon őszinte, és ezt a tulajdonságot nehéz egy edzőben megtalálni. Nincsen problémám Carvajallal, és nagyon sokat beszélgetünk azokról a játékosokról, akikkel szemben védekeznünk kell. Sok oka van annak, hogy nem tudtam itt a legjobb formámat nyújtani, de minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy újra elérjek arra a szintre. És mikor lehetőséget kapok a játékra, akkor meg kell próbálnom kihozni magamból a lehető legtöbbet, és ezt is teszem. Ha kigúnyolnak engem az emberek, az azért van, mert képes vagyok a fejlődésre”.

Nehéz pillanatok: „Nagyon hiszek Istenben, a kemény munkában, és úgy gondolom, hogy minden okkal történik. Nehéz volt, amikor öngólt szereztem, mert az egyik esetnél a kupából is kiestünk. Mikor ilyesmi történik az emberrel, két lehetősége van. Az egyik, hogy otthon marad, a másik pedig az, hogy elkezd dolgozni azon, hogy fejlődjön, és én mindig ez utóbbit választom. A szezonom során voltak pillanatok, amik nem voltak jók, de ez teszi az embert erősebbé, és ha győzni akar az ember, akkor folytatni kell a munkát, teljes odaadással, ahogyan én is mindig teszem”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend