Fejléc kép
Fórumajánló
Történelmi triplázás: Guti csapata kupagyőzelemmel koronázta meg a szezont
2017-06-25 17:56 d.gergo realmadrid.com
Történelmi triplázás: Guti csapata kupagyőzelemmel koronázta meg a szezont NyilatkozatokUtánpótlás

A Guti által irányított Real Madrid Juvenil A, az utánpótlás akadémia U19-es korosztálya a mai napon legyőzte az Atlético Madrid csapatát a Copa del Rey döntőjében, ezzel olyan történelmi tettet hajtott végre, ami még egyetlen utánpótlás korosztálynak sem sikerült korábban a Real Madrid történelmében: mindhárom hazai nagy serleget begyűjtötték.

A Real Madrid Juvenil A 4-1-re nyert az Atlético Madrid korosztályos csapata ellen a Copa del Rey fináléjában, a szezon során korábban már megnyerték a bajnokságot és a Copa de Campeones versenykiírást is, ezzel triplázni tudott Guti csapata a hazai porondon. Az európai színtéren sem kell szégyenkezniük a srácoknak, az UEFA Youth League korosztályos “mini Bajnokok Ligájában” az elődöntőig meneteltek, ahol a végül ezüstérmes Benfica ellen estek ki 4-2-es összesítéssel. A Real Madrid Juvenil A trófeaterme már tizenhárom Copa el Rey és hét Copa de Campeones serleget számlál. Utóbbi versenysorozat az 1994/95-ben indult útjára, azóta a Real Madrid a legeredményesebb benne a hét győzelemmel – ennek a kiírásnak a győztese indulhat a soron következő szezonban az UEFA Youth Leage-ben is, ugyanis a korosztály több csoportból álló bajnokságának csoportgyőztesei harcolnak meg egymással benne a legjobb utánpótlás csapat címéért ebben a korosztályban.

A mai kupadöntő az Atlético Madrid ellen egyébként a hosszabbításban dőlt el, amit kevesen gondolhatnak akkor, ha csak a végeredményt látják: 4-1 a Real Madrid javára (a matracosoknak nem idegen ez a szituáció, hiszen a felnőttek is hasonló helyzetben voltak a Real Madrid ellen a 2013/14-os Bajnokok Ligája döntőjében). A mérkőzés első gólját a 12. percben a Real Madrid szerezte, az Atlético a 44. percben egyenlített ki, majd az állás a rendes játékidő leteltéig változatlan is maradt. A hosszabbításban aztán a 96., a 98. és a 115. percben Alberto, Toni és César volt eredményes a habfehér csapatból, így a végeredmény 4-1 lett, Gutiék pedig a magasba emelhették a Copa del Rey serlegét.

Guti, a Juvenil A vezetőedzője

Guti nyilatkozata a meccs után A Real Madrid korábbi, mondhatjuk legendás de alulértékelt játékosa, a Juvenil A jelenlegi vezetőedzője így nyilatkozott az Atético Madrid elleni kupadöntő után: “A játékosok megérdemlik, amit elértek ebben a szezonban. Tizenegy hónapon át küzdöttek, és Európa legjobb csapataival is versenyeztek. Nagyszerű évet zártunk, nagyon boldog vagyok és nagyon büszke erre a csapatra. Egységesek voltunk az egész szezon során, ezek a trófeák pedig ezért járó jutalmak. Nagyon intenzív és nehéz meccsünk volt most az Atlético Madrid ellen, amin megszenvedtünk, de a csapat mindent beleadott. A hosszabbításban jobbak voltunk, különösen erőnlétileg, ez pedig lehetővé tette nekünk, hogy tudjunk három gólt is lőni, és a védelmünk is nagyon jó volt”.

“Ismét szerepelhetünk majd az UEFA Youth League-ben, ahol az idei elődöntőben jobbak voltunk ugyan, mint a Benfica, de ők jobban kihasználták az eléjük tárulkozó lehetőségeket. Nagyon büszke vagyok a csapatra, és a legjobbakat kívánom a játékosoknak a jövőre nézve. Úgy fogok emlékezni erre a csapatra, mint egy olyan társaságra, akik mindig győzni akartak és mindent beleadtak a pályán, ami csak tőlük tellett. Beírták magukat a Real Madrid történelemkönyvébe is. Ami engem illet, büszke vagyok rá, hogy ennek a klubnak a kötelékeiben lehetek, és folytathattam itt a munkát azután is, hogy befejeztem az aktív labdarúgó pályafutásomat. Örülök neki, hogy taníthatom a srácokat”.

juvenil – Streamable

Teljes menetrend