Fejléc kép
Fórumajánló
Két játékos is távozott a Real Madridtól
2017-07-01 09:02 Realista24 marca.com
Két játékos is távozott a Real Madridtól Hivatalos bejelentés

A héten két friss Bajnokok Ligája győztes játékos is elhagyta a Real Madridot, azonban egyelőre nem a meghatározó játékosok közül távoztak, hanem olyanok, akik a fejlődés és több játéklehetőség reményében hagyják el szeretett klubjukat.

Az első távozó, a Real Madrid edzőjének, Zinedine Zidane-nak a fia, Enzo volt. Enzo évek óta lehetőséget kapott arra, hogy az első csapattal dolgozhasson, és természetesen ennek megfelelően többször is pályára léphetett a legnagyobbakkal, azonban szemmel látható, hogy egyelőre nem üti meg azt a szintet, ami a keretbe ragadáshoz szükséges, így egy közös döntés után az Alavesre esett a választás.

A tavalyi szezon kupadöntőse így elmondhatja magáról, hogy a friss Bajnokok Ligája győztestől igazolt egy fiatal tehetséget, ezt pedig kevesen tehették meg eddig a történelem során. Enzo három évre, ingyen került a vitoriai klubhoz, és szerződése természetesen tartalmaz visszavásárlási opciót.

A kis Zidane után a Real Madrid támadója – ne tessék örülni, nem Benzema – egyezett meg a Lyon csapatával. A francia első osztályban szereplő csapat 8 millió euróért szerezte meg a remek képességekkel rendelkező madridi nevelést, aki a tizenegyes számot fogja kapni új csapatában. Mariano 5 évre szóló szerződést írt alá a Lyonnal, szerződése, ahogy Enzoé, tartalmaz visszavásárlási opciót, amely lehetővé teszi, hogy az öt év alatt bármikor visszavásárolhassa a Real Madrid az eredeti vételár plusz 40-50% felárért.

“Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, a Lyon egy nagyszerű klub. Az egyik oka, hogy a Lyont választottam, hogy ők egy nagy csapat Franciaországban, megkaptam a lehetőséget, hogy megmutassam mennyit is érek. A cél, hogy megelőzzük a Paris Saint-Germaint, és olyan messzire jussunk Európában, amennyire csak lehetséges” – mondta bemutatásán Mariano, aki többek között Zidane és Karim Benzema is személyesen ajánlott a Lyon elnökének a figyelmébe.

A Real Madrid tehát folytatja a megkezdett projektet, amely már többször is bebizonyította, hogy működik. A legjobb példát az elmúlt évekből Carvajal szolgáltatja, hogy igen is vissza lehet térni a Királyi Gárdához, és alapkezdő tagságot lehet kivívni. Az idei évben Vallejo és Llorente előtt a lehetőség, hogy Dani nyomdokaiba lépjenek.

Sok sikert mind a két játékosnak! Reméljük sok jó hírt hallunk felőlük a szezon során!

Teljes menetrend