Fejléc kép
Fórumajánló
Az első kapcsolatfelvételtől napjainkig, avagy az Mbappé ügy
2017-07-07 09:27 Realista24 marca.com
Az első kapcsolatfelvételtől napjainkig, avagy az Mbappé ügy Kacsaszezon

Kylian Mbappé lesz valószínűleg a futballtörténelem legdrágább igazolása, és a Real Madrid lesz az, aki ezt a rekordot jelentő összeget ki fogja érte fizetni, írja a Marca. Minderre azonban várni kell, amíg a Morata – Manchester United házasság megköttetik.

Jelenleg a Vörös Ördögök büszkélkedhetnek(?) azzal, hogy ők fizették ki a legtöbb pénzt egy focistáért cserébe, történt mindez tavaly nyáron, amikor is Paul Pogbát sikerült elcsábítaniuk a Juventus csapatától. Azonban idén nyáron ez könnyen a múlté lehet, ha a Monaco rábólint végre a Real Madrid 130 millió eurós ajánlatára.

Manchester United, Liverpool, Manchester City, és az Arsenal, csak néhány olyan klub, amelyik a Real Madridon kívül szeretné leigazolni Mbappét, és a beszámolók szerint a héten a Paris Saint-Germain is felvette a kapcsolatot a Monacóval, és érdeklődtek a játékos ára és mozdíthatósága felől. A források szerint a párizsi klub vezetősége közölte közvetlen riválisukkal, hogy bármilyen ajánlattal versenyezni tudnak és fognak is, azonban a Monaco nem akarja országon belül eladni a játékost.

A Marca szerint hiába a féltucat érdeklődő klub, egyedül a Real Madrid volt az, amelyik hivatalos formába is öntötte a dolgot, amikor elküldték 110 millió euróról szóló ajánlatukat, még azelőtt, hogy a játékossal sikerült volna megegyezni. Így a Királyi Gárda vezetősége biztosan új ajánlatot fog küldeni Monacóba, azonban előbb a játékost szeretnék meggyőzni arról, hogy helye lesz a jövő Real Madridjában, és már a következő szezonban is megfelelő mennyiségű játékpercet fog kapni. Mert Mbappé nem a pénz miatt aggódik, hogy 6 milliót fog keresni vagy éppen nyolcat, hanem a játékpercek miatt.

Kylian szülei és maga a játékos is attól fél ugyanis, hogy a BBC és a többi sztár mellett nem lesz folyamatos játéklehetőség biztosítva Mbappénak. Ezeket a kételyeket kívánta eloszlatni Zidane, ezért a francia szakember – ha hinni lehet a híreknek – 1 hónapon belül, másodszor is telefont ragadott, és elmondta érveit a játékosnak.

A Marca beszámolói szerint június 13-án a – a francia-angol barátságos meccs után egy párizsi hotelben – Florentino Pérez személyesen is találkozott a játékossal és édesapjával, hogy meggyőzze őket arról, hogy jó döntés most Madridba igazolni. Mindennek – ha mondhatjuk így – hivatalosan is hangot adott, hiszen az EsRadio műsorban azt mondta, hogy “Nem azért igazolunk játékosokat, hogy a padon üljenek”.

Mbappé édesapja annak ellenére kételkedik a megfelelő mennyiségű játékpercben, hogy szinte biztosra vehető Morata és James távozása is, hiszen fia vérbeli támadó, a Real Madrid támadóalakzatát pedig a Bale, Benzema, Ronaldo trió alkotja. Az edzői stábnak pedig töretlen a bizalma Bale-ben és Benzemában is, Cristiano Ronaldóról nem is beszélve, azonban az ő helyzete komplikáltabb az adóügye miatt.

A folyamatos fejlődés biztosításának érdekében, az első tárgyalások alkalmával még szó volt arról is, hogy a rekordösszeg kifizetése után, Mbappé maradna Monacóban még egy évet, azonban az idő előrehaladtával, ezt az opciót mind a klub, mind pedig a játékos képviselői is elvetették. Majd napvilágot látott az a hír, hogy jövő nyáron térnek vissza a fiatal francia támadó leigazolására, azonban a Marca úgy tudja, hogy mindenképpen idén nyáron szeretnék Madridba költöztetni a Monaco tehetségét, hiszen egyre csak növekszik az érdeklődés iránta, és Pérezék nem szeretnének “lecsúszni” róla, ahogy például Gabriel Jesúsról tették tavaly.

Azonban a transzfer létrejöttének kulcsa; – ahogy fentebb is említettük – Morata, így kiemelten fontos, hogy a madridi vezetők mielőbb megállapodásra jussanak a Manchester United vagy a Chelsea képviselőivel, hiszen az érte befolyó 70-90 millió eurót fordítanák Mbappéra, valamint az ő játékperceit – is – kapná meg a játékos.

Teljes menetrend