Fejléc kép
Fórumajánló
A Real Madrid még akkor sem akar csatárt igazolni, ha Morata távozik
2017-07-19 14:18 Victor as.com
A Real Madrid még akkor sem akar csatárt igazolni, ha Morata távozik Átigazolási hírekKacsaszezon

Morata továbbra is távozni szeretne, de függetlenül attól, hogy végül marad-e a spanyol fővárosban, Zinedine Zidane úgy érzi, elég játékosa van a támadószekcióban.

A Real Madridnak elég egyértelmű szándékai vannak a nyári átigazolási szezonban a támadószekciót illetően: a Királyi Gárda Alvaro Morata sorsától függetlenül nem akar senkit szerződtetni ebbe a pozícióba.

A 24 esztendős spanyol válogatott támadó több játéklehetőséget szeretne, mint amennyihez az előző idényben jutott – amikor csak epizódszerep jutott neki Karim Benzema mögött -, ezért távozni kíván a Santiago Bernabéuból.

Zidane magabiztos a csapatát illetően

A klub szeretné, ha Morata legalább még egy évet maradna, azonban ha valaki kifizeti érte a kért 90 millió eurós árat, akkor sem fognak körül nézni a piacon, hogy szerződtessenek valakit a helyére.

Zinedine Zidane úgy érzi, hogy neki bőven elegendő a Morata, Benzema, Cristiano Ronaldo (aki egyre inkább a kilences szerepében tűnik fel) hármas elsődleges opcióként, és akkor még ott van Borja Mayoral is. Mi több, a francia vezetőedzőnek olyan támadófelfogású játékosok között kell majd szétosztania a játékperceket, mint Gareth Bale, Lucas Vazquez, Marco Asensio vagy éppen Isco…

Mayoral sorsa Moratától függ

Mayoral szerepel a Real 2017/2018-as terveiben. Azt követően, hogy a Wolfsburgban mindössze huszonegy alkalommal lépett pályára az előző kiírásban, nem szívesen töltene el még egy olyan évet, amiben ilyen kevés szerep jut neki. A fiatal spanyol támadó pénteken csatlakozik a Los Angelesben felkészülő csapattársaihoz, amikor is Zidane megbeszélik majd a jövőjét.

Ha Morata marad, akkor Mayoral – aki iránt számos La Liga klub érdeklődik – kölcsönbe fog menni; ha viszont Morata távozik, abban az esetben Mayoral Madridban maradási esélyei jelentősen megnőnek.

Teljes menetrend