Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-07-22 20:11 e.gergo realmadrid.com
Zidane: „Sok csapat érdeklődik Mbappé iránt, és augusztus végéig bármi megtörténhet” Barátságos mérkőzésekNyilatkozatok

Régen volt már utoljára, hogy Zinedine Zidane mérkőzés előtti sajtótájékoztatót tartott, azután egy nappal a Real Madrid játékosai magasba emelhették történelmi címvédésük után megszerzett tizenkettedik Bajnokok Ligája serlegüket. A mostani interjú apropója nem ilyen nagy presztízsű, de mindenképp fontos.

A Real Madrid magyar idő szerint holnap este csap össze a Manchester Uniteddel egy barátságos mérkőzés keretein belül, a csapat francia trénere pedig ezekkel a szavakkal nyitotta gondolatait: „Jól érezzük magunkat, örülök, hogy megkezdődik az előszezon. Már tíz napja tartanak az edzések, és a játékosok is nagyon játszanának már. Jó lesz ez a meccs nekünk, nekünk ez lesz az előszezon első mérkőzése, a Unitednek a negyedik. Reméljük, hogy jó találkozót hozunk majd le, minden játékos játszani fog majd, mindenki kap perceket. Remélem, hogy senki nem sérül meg, hogy jó meccset játszunk, az eredmény pedig nem számít. Az a lényeg, hogy beleadjunk mindent, és senki ne sérüljön meg”.

Változások a keretben: „Voltak, akik távoztak, és érkezett néhány fiatal játékos is. Mindig igyekszünk arra törekedni, hogy fejlesszük a keretünket. Elégedettek vagyunk azokkal, akik érkeztek hozzánk. Ők is itt akarnak lenni velünk. A szezon során majd eldől, hogy a keret javult-e, vagy sem. Danilo elment, ahogyan Morata is. Nem mondanám, hogy hiányzik egy csatár, de a tavalyi szezonhoz képest igaz ez az állítás. Meglátjuk, hogy hogyan tudjuk ezt kezelni. Nagyon sokan vannak a keretben”.

Mbappé: „Mindig beszélnek róla, de a keretünk rendben van, van itt 28-30 játékos velünk. Ők vannak itt, és csak erre gondolunk. Bármikor megtörténhet egy új igazolás, egészen augusztus 31-ig. Mbappé jó játékos, és sok klub érdeklődik iránta. Én a holnapi meccsre gondolok, a játékosaimra, és arra, hogy felkészüljünk a következő szezonra”.

A csapat gyengébb Morata nélkül? „Láttuk tavaly, hogy Morata mire képes, nagyon jól játszott, és nagyban hozzájárult a csapat sikereihez. Most elment, és egy csatárral kevesebb van a keretben, meglátjuk, hogy mi lesz. Jelen pillanatban nincsenek további változások a keretben. Borja Mayoral velünk van, és Cristiano is csatlakozik majd hozzánk”.

A szurkolók: „Hatalmas szeretetet kapunk itt a szurkolóktól. A Real Madrid Spanyolországban, és azon kívül is nagyon fontos, rengeteg ember áll mögöttünk világszerte, és kimutatják felénk, hogy szeretnek bennünket. Örülünk neki, hogy itt lehetünk, és megoszthatjuk ezeket a napokat velük”.

Cristiano Ronaldo: „Nagyon sokat fecsegtek Cristiano Ronaldo jövőjével kapcsolatban, hogy távozni szeretne a csapatból. Én csak egy dologban hiszek: amikor beszéltem vele, nyugodt volt. Most még nyaral, és ötödikén fog csatlakozni hozzánk. Figyelem a híreket, ahogyan mindenki más, de csak az számít számomra, hogy neki mik a szándékai. Ötödikén érkezik majd, és szerintem még két-három évig biztosan a csapatot fogja erősíteni. Most jól megérdemelt pihenését tölti, és miután csatlakozik hozzánk, lépésről lépésre fogunk majd haladni a játékával, kap majd perceket. De biztos vagyok benne, hogy hamar belendül majd”.

Kihívások a következő szezonra: „Tudjuk, hogy fantasztikus volt az előző idényünk, és augusztus nyolcadikán máris egy trófea forog majd kockán.  Erre készülünk, hogy a lehető legjobban kezdhessük meg a szezont. Mint mindig, most is az a célunk, hogy minden trófeát begyűjtsünk, amit csak lehetséges. Ez a hozzáállás nem fog változni. A trófeák motiválják ezt a klubot, és idén is igyekszünk majd erre törekedni”.

Theo: „Ez egy új kihívás számára, de azért van itt, hogy dolgozzon. Ugyanúgy készül, mint a csapat többi tagja. összpontosít arra, hogy felkészüljön az előttünk álló szezonra”.

James: „A legjobbakat kívánom neki, sok szerencsét”.

Bale: „Erőnlétileg rendben van. Nagyszerű szezont akar produkálni, és erre összpontosít. Jól megy a felkészülése”.

Mourinho: „Dolgoztam már vele. Tudjuk jól, hogy milyen edző ő, nagyon jól ismeri ezt a sportágat, és tudja, hogyan kell egy csapatot vezetni. Érdekes tapasztalat volt a vele töltött idő”.

Az észak-amerikai labdarúgó bajnokságról, és az MLS All Stars elleni nyári mérkőzésről: „Nem követem fordulóról-fordulóra az eseményeket, de egy jó liga, ahova sok fontos játékos érkezik külföldről, de a helyi játékosok is jók. Az elmúlt években sokat fejlődött ez a bajnokság, és nagyon várjuk már, hogy egy jó meccset játszhassunk egy nagyszerű csapat ellen”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend