Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-08-08 10:59 Tromposch Ádám madridom.hu
Végre itt az első tétmeccs, rögtön trófeáért! Előzetes: Real Madrid – Manchester United UEFA Szuperkupa

A Real Madrid BL-győztesként, míg a Manchester United EL-címvédőként küzdhet a szezon első fontos (?) trófeájáért Macedóniában; a mérkőzést 20:45-kor kezdik.

Mindkét csapat szurkolói az elmúlt szezon vége óta várnak erre a mérkőzésre, hiszen azóta csak tét nélküli felkészülési meccsek, kocogás, edzések, és hihetetlenebbnél hihetetlenebb átigazolási hírekkel találkozhattunk a címlapokon, miközben az igazi futball háttérbe szorult. 

Persze az Európai Szuperkupa kapcsán is felmerül a kérdés, hogy ez már igazi tétmeccs? Fontos találkozó? Mindkét fél komolyan veszi? A válasz valahol félúton lehet, hiszen mégiscsak egy olyan kupáról van szó, amit jó ha megnyer a csapat, ám akkor sincs tragédia, ha vereség a vége. A Real Madrid eddig háromszor tudta elhódítani ezt a trófeát, ez a szám pedig arról árulkodik, hogy nem mindig vette komolyan.

Az elmúlt szezonban a Sevilla volt az ellenfél, akkor végül egy remek fordításnak (Sergio Ramos), köszönhetően zsebelte be a BL-győztes az őt megillető kupát. Arról a találkozóról még Asensio találata lehet emlékezetes, valamint Carvajal szólója, amivel eldöntötte a kérdéseket.

A Real Madrid és a Manchester United nyáron egyszer már összemérte az erejét, aki azt a találkozót nem látta, nem veszített túl sokat, 1-1 lett a vége, végül pedig büntetőkkel nyert az angol csapat. Ezt követően José Mourinho gárdája kikapott a Barcelonától, de megverte a norvég Valerengát, utolsó felkészülési meccsén pedig a Sampdoriát.

A meccs képe várhatóan a szokásos lesz, ha arra gondolunk, hogy az ellenfél kispadján a portugál ül. Jelen esetben pedig eltiltások és sérülés miatt nincs is túl sok választása a védelembe, így valószínűleg 3 (!) belső védővel kezd majd a United. Így lehet ott majd a kezdőben Smalling, Blind és Lindelöf is. A két szélen pedig Valencia és Darmian segítheti majd a támadásokat, már akkor, ha ezt José hagyja, na meg Marcelo és Carvajal a túloldalon engedi szaladgálni őket.

A középpályán az új igazolás Matic bizonyíthat mesterének, kiegészülve Herrerával és persze Pogbával. Ez a hármas így elég masszív, de főleg védekezésben. Kérdés, hogy Pogbának mennyi helye és ideje lesz kreatívan játszani, valamint, hogy ez a trió mennyire lehet összeszokva, mert ha Matic hátrébb biztosít, akkor azért Herrerától is lehet várni szebb megoldásokat, nem csak a rombolást. 

Elől persze Lukaku kezd majd, valamint valószínűleg Mkhitaryan próbálja meg kiszolgálni labdákkal a belgát. Ez a kezdő védekezésben masszív lehet, de korántsem összeszokott, kreatívnak pedig igen erős túlzás lenne nevezni, így minden bizonnyal a Real Madrid kezdeményez majd az egész mérkőzés során, az angolok pedig sok futással, kontrákkal és a pontrúgásokkal készülhetnek.

A Real Madrid oldalán szinte mindenki ott van a keretben és játszhat is, még az a Cristiano Ronaldo is, aki még egy hetet sem töltött a csapattal. A kapus pozícióért Keylor és Casilla küzd meg, a jobboson Carvajalnak nincs túl nagy konkurenciája Danilo távozásával, a baloson Marcelo és Theo verseng, míg középen Varane helye biztos, mellette Nacho vagy Vallejo is kezdhet Ramos kárára – ha utóbbi még nincs igazán jó fizikális állapotban, de kapitányt ismerve, ő is ott lesz a csapatban.

A középpályán Zidane kedvenc triója újra összeállhat, ugyanis Casemiro, Kroos és az új 10-es, Modric is egészséges, míg elől Benzema helye biztos, miután Morata Londonba költözött. A francia mellett Bale lesz ott a kezdőben, bár a walesi ezzel persze sem az elmúlt szezonban nyújtott teljesítményével, sem pedig az előszezonban látottak alapján nem szolgált rá. Az utolsó helyért így a Kovacic/Isco/Asensio hármas verseng, amit minden bizonnyal az egyik spanyol játékos kap majd meg. 

Egy ideális világban persze Bale is a padon lenne, így Isco és Asensio is kezdene, ám egy ideális világban Benzema is csak a padról nézné, ahogy egy normális, kiváló formában lévő motivált csatár rúgja be a helyzeteket De Gea kapujába… Érdekesség még az is, hogy Mourinho egyébként tárt karokkal várja Bale-t, és egyfajta nyomást is helyezett Zidane-ra, hiszen azt mondta a mérkőzés előtt, ha Bale kezdő lesz, akkor Marad Madridban, ha nem, és távozni akar, akkor ő várni fogja. Meglátjuk.

A Real Madridtól mindenesetre jó lenne azt látni, hogy jobb formában van, mint az előszezon bármely meccsén, hogy a játékosok akarják ezt a trófeát, hogy az újak bizonyítanak, és fizikálisan is mindenki kezdi utolérni magát. Zidane-tól jó lenne látni, hogy megmeri húzni azokat a változtatásokat, amelyekre ez a keret alkalmas, és azokat a játékosokat teszi be a kezdőbe, akiről tudni, hogy jó formában van, nem pedig a név, és az elvárások alapján. A legjobb pedig az lenne, ha végre a hosszú, izzasztó nyári esték után látnánk egy kis focit, és a végén Mourinho sértődött képét, mert valljuk be, ellene győzni, aztán meghallgatni a sajtótájékoztatóját, mindig jó móka…

Real Madrid – Manchester United Európai Szuperkupa 2017.08.08. – 20:45 II. Fülöp Stadion, Szkopje Macedónia TV: M4, Sport1 (élő)

A várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Keylor; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric; Bale, Benzema, Asensio.

Manchester United: De Gea, Blind, Smalling, Lindelöf; Valencia, Darmian, Matic, Herrera, Pogba; Mkhitaryan, Lukaku.

Játékvezető: Gianluca Rocchi (olasz)

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend