Fejléc kép
Fórumajánló
Edzőközpontot nevezett el a Reims Raymond Kopáról
2017-08-30 10:36 d.gergo realmadrid.com
Edzőközpontot nevezett el a Reims Raymond Kopáról História

A Real Madrid intézményes kapcsolatokért felelős igazgatója, Emilio Butragueño is jelen volt a Stade de Reims új edzőközpontjának átadásakor, a komplexumot a Real Madrid és a Reims korábbi legendás francia játékosáról, Raymond Kopáról nevezték el.

A francia legenda tiszteletére tartott eseményen Emilio Butragueño képviselte a Real Madrid csapatát, és jelen volt Kopa felesége és lánya, Franciaország korábbi elnöke, Nicolas Sarkozy, valamint Lucien Müller, aki Kopához hasonlóan megfordult mind a Reims-ben, mint pedig a Real Madridban. Butragueño beszédében elmondta: “Megtiszteltetést a Real Madridot képviselnem itt ma, és megemlékezni Raymond Kopáról, aki klubunk legendái közé tartozik. 1956-ban csatlakozott a csapatunkhoz, és 103 mérkőzésen lépett pályára. Remekül közvetítette klubunk értékeit, és az első napjától kezdve elnyerte szurkolóink millióinak tiszteletét és szeretetét világszerte”.

“Kopára mindannyian emlékezni fogunk, nem csak mint játékos, hanem személyes tulajdonságai és értékei miatt is. Mindig is egy úriember volt, és örökségére ugyanolyan szeretettel fogunk visszaemlékezni, mint amilyen szeretettel ezt a megható és jól megérdemelt gesztust tesszük ezzel az edzőközponttal” – fejezte be gondolatait Butragueño az eseményen.

Raymond Kopa 2017. március harmadikán hunyt el, és instrumentális alakja volt mind a Stade de Reims, mind pedig a Real Madrid klubtörténelmének, generációjának egyik nagy csillaga volt. 1956-ban csatlakozott a spanyol fővárosi alakulathoz a Reims-ből, Madridban háromszor nyerte meg a Bajnokcsapatok Európa-kupáját, kétszer lett spanyol bajnok, és trófeagyűjteménye kiegészült még egy Latin Kupával és egy Aranylabdával is. 1959-ben tért vissza a Stade de Reims csapatához, ahonnan később 1967-ben vonult vissza.

Teljes menetrend