2017-09-09 15:06 Victor
Real Madrid-Levante 1-1: gyenge játék, újabb elhullajtott pontok Spanyol Bajnokság

A Real Madrid a spanyol bajnokság harmadik fordulójában a Levantét fogadta hazai pályán.

A 12. percben megszerezte a vezetést a Levante. Egy hatalmas bedobást követően Carvajal nem találta a labdát (és az ellenfelet) a tizenhatoson belül, Ivi pedig gyorsan reagált, és eltette Casilla mellett a labdát.

A 28. minutumban kényszercserére szorult a Real Madrid: Karim Benzema helyett Gareth Bale a pályán.

Nyolc perccel később egyenlített a habfehér alakulat: egy szögletet követően Ramos bólintott kapura, amit Raúl még lábbal ki tudott védeni, a kipattanó azonban pont Lucast találta meg, aki közelről a hálóba pofozta a játékszert.

Az félidőben már nem született több gól, így 1-1-es döntetlennel mehettek szünetre a csapatok.

A második negyvenöt percben ugyan sokat próbálkozott a Királyi Gárda, azonban Bale fejeseit és egy-egy távolibb lövést leszámítva igazán nagy ziccert nem tudott kidolgozni.

A következő igazán említésre méltó momentum a 89. percben volt esedékes, amikor is megfogyatkozott a Zinedine Zidane vezette hazai csapat: Marcelo lövését követően Lermával akadt össze, és esés közben megrúgta őt. A brazil balhátvéd azonnal piros lapot kapott. Több gól tehát már nem született, így a Madrid három fordulót követően mindössze öt pontot gyűjtött. A csapat noha sok helyzetet dolgozott ki (Bale-t valószínűleg ismét elő fogják venni – jogosan – a szurkolók), de összességében ötlettelenül és lélektelenül játszott, bár ebben nagy szerepe volt annak is, hogy Zidane rendesen felforgatta a kezdőcsapatot.

Folytatás szerdán az APOEL ellen, a Bajnokok Ligájában.

Real Madrid – Levante: 1-1 Spanyol bajnokság 3. forduló 2017.09.09. – 13:00 Estadio Santiago Bernabéu Madrid

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Real Madrid:  Kiko Casilla; Carvajal, Ramos, Nacho, Theo; Kroos, Llorente (Isco 62′); Lucas Vázquez (Kovacic 72′), Asensio, Marcelo; Benzema (Bale 28′).

Levante:  Raúl; Iván López (P. Lopez 20′), Chema, Róber, Postigo, Toño; Jason, Campaña, Lerma, Ivi (Samuel 68′); Alegría (Boateng 55′). Játékvezető: Hernandez Hernandez; sárga lapot Ramos és Carvajal, illetve Lerma, Alegria és Boateng kaptak. Marcelót kiállította a bíró.
Teljes menetrend