2017-09-16 12:41 Realista24 madridom.hu
Itt a javítás ideje a bajnokságban: Real Sociedad – Real Madrid előzetes Spanyol Bajnokság

A Real Madrid az idei negyedik bajnoki mérkőzésére készülődik, amelyre vasárnap este, 20:45-kor fog sor kerülni. A bajnoki címvédő ellenfele az a Real Sociedad lesz, amely a legutóbbi öt mérkőzésen nem tudta legyőzni a Királyi Gárdát, illetve Navasék a hétközi, Bajnokok Ligája mérkőzésen, ha nem is egy látványos meccsen, de magabiztosan múlták felül az APOEL csapatát 3-0 arányban.

Azonban az elmúlt hetekből kiindulva, ezt nem szabad alapul venni, hiszen a Valencia elleni – talán még elfogadható kategóriába tartozó – döntetlen után, a Levante hazai pályán tréfálta meg Zidane csapatát, és vitt el egy értékes pontot a Bernabéuból. Ennek a két fiaskónak köszönhetően a blancók hátránya már négy pont az éllovasokkal szemben, így nincs más opció, győzni kell, bármi áron.

Nem könnyíti meg a francia mester dolgát, hogy több kulcsjátékosára sem számíthat a hétvégén. Karim Benzema és Kovacic sérülés miatt biztosan nem lesz ott a keretben, Marco Asensio játéka pedig egyelőre kérdéses, betegség miatt. Mellettük Cristiano Ronaldo és Marcelo eltiltás miatt fog lemaradni a meccsről. Öröm az ürömben, hogy Ronaldónak ez az utolsó meccs, amit az eltiltása miatt kapott, a brazil védőnek pedig csak ezt az egyet kell kihagynia, mivel a fellebbezésnek helyt adtak, így két mérkőzésről, egyre csökkentették a büntetését.

A Real Madrid védelmének jobb oldalán így minden bizonnyal a jobb formában is játszó Carvajal fog játszani, középen Ramos és Nacho szereplésére van a legnagyobb esély, míg a bal szélen Theo Hernandez kezdetése várható.

A középpályán nagy valószínűséggel a jól megszokott Kroos, Modric, Casemiro hármas fog szerephez jutni. Nagy kérdés a támadósor, hiszen a BBC-ből egyedül Bale bevethető, ő minden jel szerint kezdő lesz, ahogyan Isco is, a maradék egy helyre pedig Lucas Vazquez, Mayoral és Asensio pályázik a legnagyobb eséllyel. Utóbbi játéka azonban – ahogy feljebb is említettük – még kérdéses.

A hazai csapatot is sérüléshullám sújtja, ugyanis hárman biztosan (Martinez C., Martinez I., Navas R.) és egy valaki (Oyarzabal M.) pedig lehetséges, hogy ki fogja hagyni a Real Madrid elleni mérkőzést.

A sérülések ellenére a Real Sociedad parádésan kezdte a 2017/2018-as idényt, ugyanis a három eddigi mérkőzéséből, mind a hármat megnyerte, és csak a rosszabb gólarány miatt van a második helyen a Barcelona mögött. Három meccsen tíz gólt lőttek és csak négyet kaptak, ami nem túl jó hír a blancók ingatag lábakon álló védelme számára. Az Európa Ligában sem tétlenkedett a spanyol csapat, ott a Rosenborgot küldték haza 4-0 arányban.

Zidane-on tehát a sor, hogy rendet tegyen a fejekben, és ne csak a nyilatkozatokban hangoztassák, hogy két lábbal a földön járnak, és mindent a nulláról kezdtek idén, mert eddig az eredmények sajnos nem ezt igazolják. A Marca információ szerint, a francia mester a hétközi, Bajnokok Ligája mérkőzés szünetében fejmosásban részesítette a játékosokat az első félidei játékuk miatt, ennek megfelelően a másodikban már azt a Real Madridot láthattuk, amelyre a hétvégén is szükség lesz a három pont megszerzésének érdekében.

Real Sociedad – Real Madrid Spanyol bajnokság 4. forduló 2017.09.17. – 20:45 Anoeta Sociedad TV: Sport2 (élő)

A várható kezdőcsapatok:

Real Sociedad: Rulli, Ordiozola, Elustondo, Llorente, De La Bella, Prieto, Illarramendi, Zurutuza, Vela, Willian José, Canales.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Nacho, Theo, Kroos, Modric, Casemiro, Isco, Bale és Lucas Vazquez.

A PSG Navast szeretné 2019.06.06. 08:04
Teljes menetrend