2017-09-16 15:31 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Bale-nek időre van szüksége, hogy újra a legjobb formájában legyen” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A spanyol bajnokság negyedik fordulójában a Real Sociedad otthonában lép pályára a Királyi Gárda, a mérkőzés előtt pedig Zinedine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját is.

“Tisztában vagyunk vele, hogy egy nagyon erős csapat ellen fogunk játszani, akik jól kezdték a szezont. De nem fogunk változtatni semmin: megpróbálunk jó teljesítményt nyújtani, és megnyerni a meccset. Fontos mérkőzés lesz, mert már van két hazai döntetlenünk, és most idegenben játszunk a listavezetővel. Hiszek a játékosaimban, és abban, hogy jól teljesítünk majd az Anoetában”.

“Tudjuk, hogy milyen fontos lesz ez a meccs, de a módszereinken nem fogunk változtatni. Nagyon magasra tettük magunknak a lécet a Manchester United és a Barcelona elleni két szuperkupa győzelemmel, de tudjuk, hogy milyen helyzetben vagyunk, és hogy mit akarunk elérni. A holnapi egy kulcsfontosságú meccs lesz, és ideális lehetőség arra, hogy megmutassuk, hogy jó úton vagyunk. Újabb három pont forog kockán”.

Hiányzik a mélység a keretből? “Tudom, hogy hogyan fogunk holnap felállni. A sérülések megesnek, és nem lehet őket elkerülni. Nagyon erős csapattal állunk majd ki holnap, és a cserepadon lévő játékosoknak is fontos szerepük lesz majd. Az érdekel csak, hogy egy erős csapat álljon a rendelkezésemre holnap”.

Kroos és Vallejo kimarad: “Kroost és Vallejót nem tudjuk a keretbe nevezni, mert mindkettejüknek van egy apróbb sérülése, és nem kockáztathatjuk a játékukat. Egyik sem komoly, de miután Kovacic is kiesett, nem akarjuk, hogy ugyanez történjen mással is. Ceballos tegnapelőtt érzett egy kis kellemetlenséget, de ma rendesen részt vett az edzésen, és bevethető lesz”.

“Ez az utolsó meccs, amin Cristiano eltiltott, és szükségünk van rá, hogy visszatérjen közénk. Fontos játékos, de ha nem játszhat, akkor elég mély a keretünk ahhoz, hogy úgy is jól tudjunk teljesíteni. Hiszek azokban a játékosokban, akik pályára lépnek, és bízom bennük, hogy jól fognak holnap játszani. Cristiano erőnlétileg jó formában tér majd vissza az eltiltás miatt. Mikor elérhető lesz, akkor mindannyian boldogok leszünk, de amikor nem játszhat, azzal meg kell birkóznunk. Az összes játékosban bízok, és mikor játszanak, többnyire jó munkát végeznek”.

Gareth Bale: “Játszani fog holnap, napról napra erősebb lesz. Volt négy hónap kiesése, és időre van szüksége ahhoz, hogy újra a legjobb formájában legyen. Időt kell adnunk neki. Karim és Cristiano hiánya nem azt jelenti, hogy nagyobb nyomás nehezedne rá. Egy csapat vagyunk, és mindannyiunkon múlik, hogy különbséget tudunk-e tenni. Van, amikor Cristiano jelenti a különbséget, van amikor Isco… Jobban hiszek a csapat együttes munkájában, mint az egyéni teljesítményekben”.

“Bale átigazolási díjával nem tudunk mit kezdeni. Ugyanez volt az én esetemben is annak idején, és fokozatosan hozzászoktam. Engem csak az érdekel, hogy a játékosok mennyire motiváltak, a többi dolgot el kell engedni. Ki kell várnunk, hogy a legjobb Bale-t láthassuk. Nincs kétségem afelől, hogy jó lesz majd. Türelmesnek kell lennünk, a nyomáshoz hozzá van szokva, az nem jelent neki problémát. Mi csak azt tudjuk befolyásolni, hogy mi történik a pályán. Ha holnap szerez két gólt, akkor mindannyian boldogok leszünk, és az emberek is másképp kezdenek majd gondolkozni róla. Mindenhez idő kell, neki pedig szüksége van erre az időre. Ennyit fűzök ehhez”.

A 72 mérkőzéses gólszerzési széria: “A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket, de számomra nem ez a legfontosabb”.

Ceballos: “Részt vesz majd a meccsben holnap. Türelmesnek kell lennünk minden játékossal, mindenki kap majd lehetőséget. Eddig nem teljesítettünk rosszul. Ceballos készen áll a játékra, de időre van szüksége. Az edzéseken jól dolgozik. Biztos vagyok benne, hogy amikor játszik, akkor jó munkát fog végezni”.

Illarramendi jelenlegi formájáról: “Ha a Real Madridban játszol, hatalmas rajtad a nyomás. Jobb teljesítményt vártak tőle, most viszont nyugodt, és ez a pályán is látszik rajta. Nem volt rossz itt Madridban, bár lehetett volna több benne. Nagyszerű játékos, és jelenleg fantasztikusan játszik”.

Teljes menetrend