2017-09-17 22:40 Realista24 madridom.hu
Könnyed győzelem az Anoetában: Real Sociedad – Real Madrid 1-3 Spanyol Bajnokság

A Real Madrid kis túlzással élet-halál mérkőzésen kellett, hogy pályára lépjen a Real Sociedad otthonában, hiszen legfőbb riválisuk, a Barcelona ismét begyűjtötte a pontot, és így már 7 pont előnnyel rendelkeztek a kezdő sípszó elhangzásakor.

Zinedine Zidane számára a sérülések és az eltiltások okozhattak fejfájást, amikor a kezdőt kellett összeállítania, hiszen Cristiano és Benzema mellett Marcelo, Kovacic és Kroos sem volt bevethető.

A védelmet így a Carvajal, Ramos, Varane és Theo négyes alkotta, előttük pedig a Modric, Casemiro, Isco hármasra hárult a feladat, hogy ellássák labdával a Mayoral, Bale, Asensio triót.

Az első negyed órában említésre méltó dolog nem történt, azonban arra tökéletesen elég volt, hogy Theo Hérnandez megmutassa, hogy mit is láttak benne Zidane-ék . A fiatal játékos bejátszotta az egész bal oldalt, ott volt, amikor támadni vagy éppen védekezni kellett. Mindezek mellett meddő mezőnyfölényt ért csak el a Real Madrid, azonban néhány perccel később ez góllá érett. Sergio Ramos tartotta meg mesterien a labdát a büntetőterületen belül, és már ollózni készült, azonban egy Sociedados védő elrántotta. A bíró talán már emelte volna a sípját, hogy büntető fújjon, de addigra már ott termett Mayoral és kíméletlenül a hálóba vágta a labdát, megszerezve csapatának a vezetést, 0-1.

A 29. percben aztán jött a hidegzuhany Ramosék számára, hiszen egy ártatlannak tűnő szituációból egyenlítettek a hazaiak. A Sociedad játékosa a jobb szélen húzott el, majd rúgta el keresztbe a labdát, ahol érkezett Rodrigues, és erős, bár nem védhetetlen lövését nem tudta fogni Navas, 1-1.

Öt perccel később ismét megszerezhette volna a vezetést a Királyi Gárda. Iscót ugratták ki remek ütemben a baloson, aki jól kanyarította középre a labdát, amit Casemiro fejelt kapura, azonban a kapus jó helyen állt és ki tudta ütni azt. Két perccel később pedig a Sociedad veszélyeztetett, lövésük a kapufán csattant, majd az ellentámadásból ismét megszerezte a vezetést a Real Madrid. Mayoral indult meg a félpályánál, majd egy csel után középre akarta belőni a labdát, azonban egy becsúszó hazai védő a saját kapujába juttatta a labdát a madridisták legnagyobb örömére, 1-2.

Az újabb vezető gól megnyugtatta a blancókat, akik a félidő hátralévő részében okosan birtokolták a labdát, és a játékvezető minimális hosszabbítás után le is fújta azt, így Navasék egy gólos előnnyel vonulhattak félidőre, hogy meghallgassák Zidane utasításait.

A második játékrész ott folytatódott, ahol a szünet előtt abbahagyták a felek, azonban a 60. perc körül megvillant az addig láthatatlan Bale! A walesi játékos egy, a fénykorát idéző sprintet vágott le Isco parádés labdája után. A versenyfutás során faképénél hagyta őrzőjét, és a kimozduló kapus felett, okosan elpöccintette a labdát, 1-3. Ezzel a góllal Gareth Bale lett a legeredményesebb játékos az Anoetában a La Liga történelmében.

A kétgólos hátrány teljesen összetörte a hazai csapatot, aminek eredményeképpen a Real Madrid kis túlzással azt csinált, amit akart. Ennek megfelelően a vendégek meg is szerezték a negyedik gólt Asensio gyönyörű lövését követően, amit azonban a játékvezető les – egyes vélemények szerint Bale szabálytalansága – miatt érvénytelenített.

A végeredmény a mérkőzés hajrájában már nem változott. A Real Madrid az előző hetek bajnoki formáját nézve, meglepően sima győzelmet aratott, köszönhetően főleg Theo Hernandez és Borja Mayoral remek első félidei játékának, illetve a nem túl aktív, de a kegyelemdöfést bevivő Gareth Bale-nek.

Folytatás szerdán, immáron hazai pályán a Real Betis ellen, ahol végre újra pályán lehet a Real Madrid örökös gólkirálya, Cristiano Ronaldo is!

 
A PSG Navast szeretné 2019.06.06. 08:04
Teljes menetrend