2017-09-18 08:43 Realista24 realmadrid.com
Zidane: “Türelmesnek kell lennünk Bale-lel” Nyilatkozatok

A Real Madrid viszonylag sima, két gólos győzelmet aratott a Real Sociedad vendégeként, a mérkőzés után pedig Zinedine Zidane beszélt a sajtó munkatársai előtt.

“Megmutattunk a karakterünket a győzelem érdekében, mert ez egy nehéz pálya. A Real Sociedad jól kezdte a szezon. Kilencven percen keresztül remekül játszottunk, különösen az első félidőben. Bale és Borja góljai biztosították nekünk a győzelmet, de az egész csapat munkájának gyümölcse a győzelem.”

“Gratulálnunk kell a csapatnak a 73 mérkőzés óta tartó sorozat miatt. Ők azok, akik ezt a sorozatot véghezvitték, küzdöttek és futottak. A következő mérkőzéseken képesek leszünk folytatni ezt a sorozatot, de számomra a legfontosabb dolog a győzelem, és az, hogy miként érjük el azt.”

“Bale-nek jó mérkőzése volt, és nem csak a gólja miatt. Boldog vagyok, hogy betalált, mert szüksége volt rá. Nem volt egyszerű gól, mert 70 métert kellett futnia, majd remekül fejezte be a támadást. Nincs a legjobb formában, de lépésről lépésre meg fogjuk találni a legjobb Gareth-et. Tudom, hogy képes sokkal jobban teljesíteni, türelmesnek kell lennünk. Elégedett a gólja miatt, hiszen már nagyon nyomta a vállát. De a védekezésből is keményen kivette a részét.”

“Mayoral itt van velünk, és megvan a szerepe, ezt meg is mutatta a meccsen. Megvolt a lehetősége, és remek munkát végzett. Nem csak a gólja miatt, hanem az egész teljesítményét nézve. Boldog vagyok miatta, mert megvan a helye ebben a csapatban. Nem volt könnyű pálya, kemény ellenfél voltak, de jó meccset játszottunk.”

“Küszködtünk a Levante ellen, és a Bajnokok Ligája mérkőzés első félidejében. Eltekintve ettől a két mérkőzéstől, elégedett vagyok azzal a munkával, amit végzünk. Fontos volt, hogy megszerezzük ma a három pontot, és hogy feljebb lépjünk a tabellán. A meccs előtt ugyanis szokatlan pozícióban (a tabellán – a szerk.) volt a Real Madrid. Újra az úton vagyunk, de folytatnunk kell a munkát, mert szerdán újabb mérkőzés vár ránk.”

“Ez volt a legjobb meccsünk az idei szezonban a Manchester United elleni mellett, ami egy fantasztikus meccs volt. Elégedett vagyok a látottakkal, és ugyanebben a szellemben kell továbbmennünk. Ha így folytatjuk, akkor sok szenvedést okozhatunk.”

“Nehézzé válnak a dolgok, ha valaki olyan sokat nyer, mint mi… De a nagyszerű ebben az, hogy ezek a játékosok még mindig éhesek, és ezt ma meg is mutatták. Tudtuk, hogy jól kell teljesítenünk, és meg is tettük. Most előrébb léptünk a tabellán is. Ha sokat nyertél, akkor nem csak a motivációt nehéz megtalálni, hanem az ellenfelek is sokkal motiváltabbak ellened.”

Teljes menetrend