Fejléc kép
Fórumajánló
Most már változás kell! Előzetes: Real Madrid – Las Palmas
2017-11-05 08:24 Tromposch Ádám madridom.hu
Most már változás kell! Előzetes: Real Madrid – Las Palmas Spanyol Bajnokság

A spanyol bajnokság 11. fordulójában a Real Madrid a Las Palmas együttesét fogadja.

A vendég csapat helyzete finoman szólva sem jó. A Las Palmas eddig csupán 6 pontot tudott összeszedni a ligában, először a Málagát verte idegenben 3-1-re, majd a Bilbaót otthon 1-0-ra. A baszkok elleni siker szeptember közepén volt, azóta csak vereség áll a nevük mellett, sorozatban hat. Utolsó veresége a csapatnak hazai pályán volt, a Depor ellen 1-3.

Ám ami talán az eredményeknél a és a tabellán elfoglalt helynél (19.) is aggasztóbb, az a morál és az edzőkérdés. A napokban arról lehetett olvasni a spanyol lapokban, hogy az edzésen összeverekedtek a játékosok, éjszaka bulizgatnak, az edzővel pedig egyáltalán nem jönnek ki jól, nem követik az elképzeléseit. Pako Ayestarán mester már a Valenciánál is megbukott, nagy kérdés tehát, hogy mit láttak benne a klub vezetői, de ha a Bernabéuban nem ér el jó eredményt, úgy minden bizonnyal újabb edzőtől búcsúzik a La Liga.

A Real Madridnál változások szükségesek. Utolsó két meccsén kikapott a csapat, előbb a Girona otthonában a ligában, majd a Tottenham ellen a Bajnokok Ligájában. Az elképzelés teljes hiánya látszik a csapaton, a támadások felépítése akadozik, a szélekről érkező beadások, a pontrúgások és a szögletek sosem találnak embert, a játékosok pedig tökéletesen formán kívül vannak. Modric és Kroos a középpályán nem tudja úgy leosztani a labdákat, hogy azzal bárki is kezdjen valamit, Isco kreativitása pedig egyedül nagyon kevés.

Az persze már más kérdés, hogy nincs is kinek leosztani a labdákat, hiszen a szélsővédők közül Carvajal még nem térhet vissza a Las Palmas ellen sem, Achraf még nagyon fiatal, és nem tud annyi pluszt hozzátenni, mint tapasztaltabb spanyol társa. Marcelo is elképesztően sok labdát ad el, nem képes annyi gólpasszra sem, és a cselei sem jönnek be – a két szélső felfutó védő pedig nagy fegyvere volt a csapatnak a sikerek idejében, így ez mindenképpen nagy érvágás.

Elől szintén nem igazán van olyan játékos, akinél jó helyen van a labda, és nem Iscónak hívják. Bale még nem épült fel teljesen, de jó úton halad – közben már a válogatott behívót is megkapta. C. Ronaldo frusztrált és minden helyzetből lő, csak sajnos nem túl veszélyesen, míg Benzema játékában minden van, csak éppen gól nincs, hiszen ez a legrosszabb szezonkezdete az elmúlt hét évből: 8 meccsen egy gólos az új szezonban.

A spanyol lapok szerint mindezek miatt Zidane drasztikus változtatásokat eszközöl majd a kezdőn. A kapuban persze nincs választása, Keylor még nem épült fel, így Casilla fog kezdeni. A védelemben Achraf kaphat lehetősége a szélen újra, középen a Nacho – Ramos kettős, míg a baloson ezúttal majd Theo bizonyíthat, így Marcelo a padon szedheti össze magát, míg Theo kaphat egy teljes mérkőzést, hogy megmutassa, lehet rá számítani.

A középpályán többen is pihenhetnek, hiszen a tervek szerint Llorente és Ceballos is kezdő lesz, előbbi Casemiro kárára, míg utóbbi Kroost vagy Modricot válthatja, így lehetne egy kis frissesség a pálya közepén olyan játékosokkal, akik bizonyítani akarnak. Elől Ronaldo helye nem kérdés, Benzema esetleg kimaradhat, így a két szélre Asensio és L. Vázquez kerülhet. Ez persze nagyon sok változtatás, de az elmúlt mérkőzéseket látva nem lenne hiábavaló, ráadásul Iscónak mindenképp kell a hely, szóval nem lesz egyszerű a döntés.

A Real Madrid tehát megérett a változásra, ráadásul az ellenfél egy szétesőben lévő, küzdeni jelenleg nem igazán akaró csapat lesz, így minden adott arra, hogy a hazai közönség segítségével, egy gyors góllal már az elején tisztázza a címvédő, hogy nem akar még jobban lemaradni a Barcától, és bizony még küzdeni fog ezért a ligáért. Reméljük, a lehetőséget kapó friss játékosok mindent megtesznek azért, hogy a következő meccsen már még nehezebb legyen a dolga Zidane-nak a kezdő kijelölésekor. 

Mérkőzés: Real Madrid – Las Palmas Versenysorozat: Spanyol bajnokság, 11. forduló Kezdőrúgás: 2017.11.05. (vasárnap) 20:45 Helyszín: Madrid, Santiago Bernabéu TV: Sport1 (élő)

A várható kezdőcsapatok: Real Madrid: Casilla; Achraf, Nacho, Ramos, Teho; Ceballos, Llorente, Modric; Isco, Asensio, C. Ronaldo. Las Palmas: Lizoain, Macedo, Bigas, Lemos, Ximo, Castellano; Vicente, Samper, Vitolo, Remy; Calleryi. Játékvezető: Sánchez Martínez  

Teljes menetrend