Fejléc kép
Fórumajánló
Végre valami fény a Bernabéuban… Real Madrid – Las Palmas: 3-0
2017-11-05 22:35 Tromposch Ádám madridom.hu
Végre valami fény a Bernabéuban… Real Madrid – Las Palmas: 3-0 Spanyol Bajnokság

A Real Madrid a spanyol bajnokság 11. fordulójában a Las Palmast látta vendégül a Bernabéuban.

Három perc telt el, amikor Ronaldo hozta ziccerbe Benzemát, a francia azt sem tudta, hogy merre van a kapu, addig totojázott, amíg már nem volt helye lőni, így a kapusba passzolta… csak a szokásos. A 12. percben válaszolt a vendég együttes, Vitolo közeli próbálkozását védte bravúrral Casilla, nagy helyzet volt ez is.

A 28. percben Vallejo szerzett labdát nagyon kényes helyzetben, a kontra végén aztán Ronaldo próbálkozása után a labda a kapufáról pattant ki. A 35. minutumban Marcelo egyik beadása végre embert talált, Cristiano fejjel tette kapura, ám pont Lizoain kezébe ment a laszti. Öt perc sem volt hátra, amikor Asensio végzett el tökéletesen egy szögletet, a beadásra Casemiro érkezett szépen, és a hálóba fejelt: 1-0. A félidőben maradt is az egygólos vezetés.

A második játékrészt jól kezdte a csapat, beszorította az ellenfelét, de nagy helyzetet nem sikerült kidolgozni tíz perc alatt sem. Az 56. percben aztán már Asensio nem szórakozott, egy szabadrúgás után Lizoain kiütötte a labdát, pont a spanyol elé, aki ballal, kapásból elképesztő nagy gólt lőtt: 2-0! Húsz perccel a lefújás előtt CR sem akart lemaradni Asensio mögött, befelé cselezett majd a hosszú felsőt célozta, de pár centivel fölé szállt a laszti.

Negyedóra volt még hátra, amikor egy mintaszerű kontra után Isco szerzett gólt: Asensio játszott össze nagyon szépen C. Ronaldóval, a portugál gyönyörűen rakta középre, ahol Isco érkezett és kapásból bevágta: 3-0! Nem sokkal később Llorente hozta helyzetbe CR-t, aki ezúttal két védő szorongatásában fölé vágta.

Ezt követően teljesen máshogy játszott már a Real Madrid, végre szép mozdulatokat, cseleket, lövéseket láthattunk, valamint egy próbálkozást követően Ramos találta el a felső lécet. A Real Madrid még próbálkozott, de a végén már nem sikerült újabb ziccert kialakítani, így maradt a magabiztos, 3-0-s győzelem, ami nagyon kellett már csapatnak. Asensio csodagólt lőtt, Vallejo remekül játszott, láthattunk egy remek kontrát is, góllal a végén, egyedül talán egy Ronaldo-gól hiányzott az estén, de végre egy olyan siker, amiből lehet meríteni. 

Mérkőzés: Real Madrid – Las Palmas: 3-0 Versenysorozat: Spanyol bajnokság, 11. forduló Kezdőrúgás: 2017.11.05. (vasárnap) 20:45 Helyszín: Madrid, Santiago Bernabéu TV: Sport1 (élő)

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Real Madrid: Casilla; Nacho, Ramos, Vallejo, Marcelo; Casemiro (M. Llorente 68′) Kroos (Ceballos 78′), Isco; Asensio, Benzema (L. Vázquez 75′), Cristiano.

Las Palmas:  Lizoain; Macedo, Bigas, Lemos, Ximo, Dani Castellano; Vicente Gómez (Remy 64′), Javi Castellano, Aquilani (Hernán 83′); Vitolo, Calleri.

Játékvezető: José María Sánchez Martínez; sárga lapot Isco, Kroos, valamint Navarro kapott. 

Folytatás két hét múlva a válogatott szünet után, amikor jön a derbi, az Atlético otthonában.

Teljes menetrend