Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Elégedett vagyok a fiatalok teljesítményével”
2017-11-06 01:09 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Elégedett vagyok a fiatalok teljesítményével” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Las Palmas elleni, 3-0-ra megnyert találkozó után természetesen a Real Madrid francia vezetőedzője, Zinedine Zidane is nyilatkozott.

“A legutóbbi két mérkőzésünk után fontos volt számunkra, hogy győzzünk. Három gólt lőttünk, egyet sem kaptunk, és megszereztük a győzelmet, amire most szüksége volt a csapatnak. Az elején szenvedtünk, a második félidőben pedig nagyobb tempóban járattuk a labdát, és remek teljesítményt is hoztunk le. Elégedett vagyok, mert a játékosoknak szüksége volt erre a győzelemre”.

“Sok játékosunk most elutazik, és csatlakozik a válogatottjához, ez ellen pedig semmit nem tudunk tenni, a következő mérkőzésünkre kell összpontosítanunk. Az én értékelésem szerint nem kezdtük rosszul a szezont. A legutolsó két meccsünk visszaesés volt, de tudjuk, hogy képesek vagyunk a fejlődésre, és ezt is fogjuk tenni”.

A fiatalok dicsérete: “Fontos, hogy lehetőséghez jussanak, és hogy az emberek láthassák, hogy megérdemelten vannak itt a csapatban. Jesús nagyon jól játszott, ez volt a második meccse a csapatban. Asensio mindig teljesíti az elvárásokat, amikor csak játszik. Összességében elégedett vagyok mindegyikük teljesítményével”.

Nacho és Casemiro egy sárga lapra vannak az eltiltástól: “Pozitív vagyok, és egyikük esetében sem járt a fejemben az ötödik sárga lap. Ezért hoztam le Casemirót a meccs vége felé. Végül a pozitív gondolkodás jól sült el, mi több, Casemiro még gólt is tudott szerezni. Jobb az, ha ott van ő is a pályán”.

Cristiano ismét gól nélkül: “Cristiano gólpasszt adott a harmadik gólunknál, és nagyon örült ennek. Nagyon jó kontragól volt. Tudjuk, hogy Cristiano szeret gólokat lőni, és boldogabb is, amikor sikerül neki. Mindannyiunk meggyőződése, hogy jelenteni fogja majd a különbséget a javunkra, ez a Bajnokok Ligájában be is bizonyosodik. Nagyon hasznos tagja a csapatnak”.

Bale felépülése: “Szeretnénk, ha már játszana. Jól van, már nem kell neki sok, de még nem épült fel teljesen, ezért sem játszott ma. Most van előttünk két hét, és meglátjuk, hogy hogyan tudjuk ezt kihasználni. Az a tervem, hogy az Atlético elleni mérkőzésre már bevethető legyen”.

Az Atlético Madrid elleni derbiről: “Minden mérkőzés más. Ma egy fontos meccset nyertünk meg, és van időnk felkészülni a következőre. Nem tudom, hogy milyen formában lesz a csapat, amikor azt a meccset játsszuk majd. Az a fontos, hogy azokkal a játékosokkal tovább tudjuk folytatni a munkát, akik nem mennek a válogatottjukhoz. Szükségünk van a pihenésre, miután háromnaponta meccseink vannak. Akik most itt maradnak velünk, nagyon jó esélyt kapnak arra, hogy teljesen regenerálódjanak”.

Benzema: “Tovább akarjuk folytatni a munkát, jó irányba akarunk tovább haladni. A kemény munka az, ami számít, és hogy helyzeteket alakítsunk ki. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan ő is feliratkozik a gólszerzők közé a meccseken. Nyugodtnak kell lennünk ezzel kapcsolatban”.

Achraf kihagyása a keretből: “Szerettem volna, ha kipiheni magát, miután négy vagy öt meccsen játszott zsinórban. Még csak tizenkilenc éves. Csak ennyi volt a döntés hátterében”.

Varane: “Csatlakozik majd a francia válogatott keretéhez, és meglátjuk, hogy ott hogyan alakul majd a sora”.

Teljes menetrend