Fejléc kép
Fórumajánló
Ma tizenegy éve távozott közülünk Puskás Ferenc
2017-11-17 09:05 d.gergo realmadrid.com
Ma tizenegy éve távozott közülünk Puskás Ferenc História

2006. november 17, a nap, amikor Puskás Ferenc 79 éves korában távozott az élők sorából. A legendás magyar játékost minden idők legjobb támadó között tarthatjuk számom, a Real Madridban többek közt 262 mérkőzésen 242 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába, ezzel a klub történelmének ötödik legeredményesebb játékosa. Trófeagyűjteményéhez három Bajnokcsapatok Európa-kupája, egy Interkontinentális kupa, öt spanyol bajnoki és egy Spanyol Szuperkupa serleg tartozott.

Puskás Ferenc Budapesten látta meg a napvilágot 1927 áprilisában, a Real Madridhoz mai mércével nézve idősen, harmincegy évesen csatlakozott. Lövéseinek ereje és pontossága történelmi magaslatokba emelte őt. Különösen emlékezetes az Eintracht Frankfurt elleni BEK-finálé, amelyen négy gólt jegyzett a magyar legenda, segítségével pedig a csapat magasba emelhette történelme ötödik BEK serlegét. A döntőben szerzett négy gólja a mai napig rekordnak számít az európai kupasorozat fináléiban.

Puskás olyan játékosokkal osztozott a támadósoron, mint Di Stéfano, Kopa, Rial és Gento, és ez a formáció a mai napig a történelem legjobbjai között van számontartva. A Real Madrid valdebebasi edzőközpontjában Puskás előtt tisztelegve a klub felállította a magyar legenda mellszobrát is. Tisztelgés toábbá emléke előtt, hogy a FIFA róla nevezte el azt az elismerést, akit minden évben az a játékos kap, aki az év legszebb gólját lőtte.

puskas – Streamable

Teljes menetrend