Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-12-06 10:35 Tromposch Ádám madridom.hu
Felszabadult, jó focit látunk ma este? Előzetes: Real Madrid – Dortmund Bajnokok Ligája

A Real Madrid ma este 20:45-től a Bajnokok Ligájában fogadja a Borussia Dortmund együttesét.

Egy ilyen hosszú szezonban, ennyi különböző kiírásban az a legjobb, hogy egy csapat mindig próba előtt áll, mindig kijavíthatja az elmúlt mérkőzés hibáit, és mindig új sorozatot indíthat. Ez persze akár rossz hatással is lehet a játékosokra lélektani szempontból, ugyanis benne lehet a fejekben, hogy majd a következő meccsen…

Ám jobb esetben ez inkább úgy hat a játékosokra, a csapatra, az edzői felfogásra, hogy a következő meccs valami új kezdete, egy jó, sokáig tartó sorozat kezdete lehet. Tekintsünk úgy mi is a ma esti meccsre, hogy a mögöttünk hagyott nem túl sikeres Bilbao elleni bajnoki, és a kupavisszavágó kudarcait elfelejtjük, és a játékosok felszabadultan futballozva, sok gólt lőve legyőzik a német ellenfelet, kihasználva ennek a mérkőzésnek a lehetőségeit.

Hogy miért nincs tétje a mai találkozónak? Arról ugyanis a két csapat már korábban gondoskodott: a csoportot az angol Tottenham nyerte, meglehetősen simán, miután a címvédő ellen is négy pontot szerzett, így nem maradt sok kérdés az első helyet illetően. A Real Madrid biztosan második (így a sorsolásnál majd csoportelsőt kap), míg a Dortmund nem juthat tovább. Igaz, a németek az EL-ben vigasztalódhatnak, ám az megint más téma, hogy ez mekkora motivációt jelenthet nekik…

Peter Bosz csapata egyébként remekül kezdte az idényt, vezette is a német bajnokságot, a két csapat első találkozóján pedig még remek formában volt, mégis kikapott: “Emlékszem, hogy a legutóbbi meccsünkre a Real Madrid ellen nagyon jó formában érkeztünk, ők pedig kicsit rosszabbak voltak akkor, de így is legyőztek bennünket. Nagyon jó játékosai vannak a Madridnak, és nem hinném, hogy krízisen mennének most keresztül.” – értékelt a vendégek edzője.

A sárga-feketék most éppen az ellenkezőjét élik meg az akkori formájuknak, hiszen utoljára október végén nyertek tétmeccset, azt is a kupában, egy alsóbb osztályú ellenfél ellen. Most épp két bajnoki döntetlen után érkeznek a Bernabéuba, amiből a fájóbb a Schalke elleni 4-4 lehet, ahol már 4-0-ra (!) is vezetett a Bosz-legénység. 

A Real Madrid is két ikszet követően érkezik a meccsre, igaz abból az egyik a Fuenlabrada elleni kupameccs, nem bajnoki, de akkor sem kiemelkedő a csapat formája, na persze, mikor volt az a két Szuperkupa meccset követően? 

Zidane-t mindez egyelőre nem zavarja túlságosan, legalábbis a külvilág felé folyamatos nyugalmat próbál sugározni, ám talán jó lenne, ha most már egyenként megdorgálná a játékosait, nem pedig az állandó közhelyeket hangsúlyozná: „A csapatot ért kritikákkal nem tudok mit kezdeni, az emberek véleményét nem tudom megváltoztatni, persze saját véleménye mindenkinek lehet. Nem is zavar engem az ilyesmi, nem is kommentálom. Én úgy látom a csapatot, ahogyan más nem.”

Érdekes lesz az is, hogy milyen csapattal áll ki a francia mester, annak tudatában, hogy nincs különösebb tét, de mégiscsak a BL-ről van szó, ám hétvégén a ligában a Sevilla elleni rangadó jön. Az biztos, hogy Keylor véd majd, előtte a védelemből Carvajal eltiltott, így az ő helyén Achraf vagy Nacho kezdhet. Középen Varane párja Ramos lesz, míg a baloson ideje lenne bedobni egy ilyen meccsen Theót, hogy végre magára találjon, mert kezd hasonlítani Danilóra, akinek tudjuk, hogy mi lett a sorsa nyáron…

A középpályán Kovacic helye biztos, hiszen ott volt Zidane mellett a sajtótájékoztatón, ez pedig mindig egy szinte biztos jel arra, hogy a kezdőben lesz az adott játékos. A horvát így értékelte a saját helyzetét: „A szezon elején is jól voltam, de aztán a sérülés visszarántott. Továbbra is keményen kell dolgoznom, és tanulnom kell a csapattársaimtól. Szeretnék jelentősebb szerepet betölteni, ahogyan az első évemben is tettem”.

Kova mellett nehéz megjósolni a kezdőt, hiszen Casemiro és Kroos is játszhat, de a szurkoló inkább azt reméli, hogy összeáll a Ceballos – Kovacic páros, de utóbbira van kevesebb esély. Isco most pihenőt kaphat, hogy aztán a Sevilla ellen varázsoljon, így kerülhet a kezdőbe a frissen felépült Asensio, aki az első kettőst szolgálhatja ki: Cristianót és Benzemát.

A ma este tehát kiváló lehetőség a javításra. Egy új sorozat kezdetére, főleg annak tudatában, hogy a Sevilla elleni bajnoki után jön a klub vb, végül pedig a Barcelona elleni csúcsrangadóval zárul az év, hogy aztán a kupában kelljen bizonyítani… Rengeteg kihívás előtt áll még a Real Madrid az év végéig, így jó lenne önbizalmat szerezni, és jó játékkal kiszolgálni a Bernabéu közönségét is, ami most sokkal fontosabb a három pontnál. Reméljük, hogy a jó játék és a jó forma ma este persze majd győzelmet ér, és végre látunk egy kis fényt az alagút végén…

Mérkőzés: Real Madrid – Dortmund Versenysorozat: Bajnokok Ligája, 6. forduló Kezdőrúgás: 2017.12.06. (szerda) 20:45 Helyszín: Madrid, Santiago Bernabéu TV: M4Sport (élő)

A várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Keylor; Nacho, Varane, Ramos, Marcelo; Kovacic, Casemiro, Kroos, Asensio; C. Ronaldo, Benzema.

Dortmund: Bürki; Bartra, Sokratis, Toprak, Guerreiro; Weigl, Dahoud, Kagawa; Pulisic, Yarmolenko, Aubameyang.

Játékvezető: Pavel Kralovec (cseh)

Bajnokok Ligája történelem: 2016/17

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend