Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-12-16 19:50 Realista24 madridom.hu
VILÁGBAJNOK A REAL MADRID! FIFA Klubvilágbajnokság

Ma délután 18 órától a Real Madrid a Gremio ellen lépett pályára lépni a FIFA-Klubvilágbajnokság döntőjében. Zidane pedig a következő csapatot jelölte ki, hogy a kezdősípszó elhangzásakor a pályán legyen.

A kapuban Navas fog állt, előtte a Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo négyes alkotta a védelmet. A középpályán Modric, Kroos és Casemiro szerepelt, előttük pedig Isco feladata volt, hogy Benzemát és Cristianót kihagyhatatlan helyzetekbe hozza. A padon többek között az a Bale is ott volt, aki a döntőbe lőtte a Real Madridot az Al-Jazira elleni mérkőzésen, szinte azonnal a becserélését követően.

Alig kezdődött el a mérkőzés, de Cristiano Ronaldo máris akkora „csomagot” kapott, hogy bizony napokig emlékezni fog a Gremio keménységére, a vádliját talpalta le az ellenfél játékosa nagyon durván. Nagyjából ez volt az egyetlen említésre méltó történés az első húsz percben – egy blokkolt Carvajal lövésen kívül -, amit a Real Madrid meddő mezőnyfölénye jellemzett. Az első félidő középső harmadát sem a helyzetek sokasága jellemezte. A Királyi Gárda uralta a mérkőzést, a Gremio pedig várt az esetleges hibá(k)ra, azonban a madridisták nagy örömére, szerencsére nem sok hiba jellemezte Ramosék játékát, ellenben a lőtt gól egyre jobban érett. A játékvezető egy perc hosszabbítást ítélt meg, aminek lejártakor – a Real Madrid nagy fölénye ellenére – 0-0-t mutatott az eredményjelző.

A gól nélküli döntetlen ellenére, egyik edző sem gondolta úgy, hogy változtatnia kellene az összeállításán, így a második félidő megkezdésekor ugyanazok a játékosok voltak a pályán, mint az első játékrészben. Ahogy arra számítani lehetett, a blancók ott folytatták, ahol abbahagyták, uralták a mérkőzést, ami aztán végül góllá is érett. Cristiano Ronaldo végezhetett el egy szabadrúgást úgy 20-25 méterről, a labda pedig utat talált a sorfal között, így védhetetlenül vágódott a Grémio kapujába, 1-0.

Néhány perccel később varázslatos támadást vezetett a címvédő; Marcelo ugratta ki remekül Benzemát, aki nagyszerűen fejelte vissza Ronaldónak a labdát, aki kapásból bevágta a labdát a brazilok kapujába…azonban, mint később kiderült, ha csak centikkel is, de Benzema lesen volt a bíró szerint, így érvénytelenítették a gólt. Nem sokkal később Modric bombája vágódott a kapufán, nagyon érett ekkor már a Real Madrid második gólja. Már a 80. percben jártunk, és a sok lehetőség és helyzet ellenére továbbra is csak egy nullát mutatott az eredményjelző, pedig Benzema, Kroos, Cristiano és a frissen beállt Bale is helyzetbe került, azonban a Grémio kapusa, Marcelo remek napot fogott ki.

A játékvezető három perc hosszabbítás után fújta le a mérkőzést, amelyet ha csak egy góllal, de megnyerte, ezzel pedig a Bajnokok Ligája trófea után, a Klubvilágbajnoki címét is megvédte, ezzel pedig megszerezték a naptári év 5., a szezonban pedig a harmadik kupájukat, fenntartva továbbra is azt az álmot, hogy mind a hat trófeát begyűjtsék a szezon során.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend