Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-12-23 16:39 e.gergo realmadrid.com
Zidane: „A vereség mindig elcseszett dolog, vállalom a felelősséget” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Barcelona elleni vereség után a csapat francia vezetőedzője, Zinedine Zidane így értékelte a délután eseményeit:

Jó úton halad a csapat, és erről nem fog letérni ezután sem: „Fájó ez a vereség, különösen amiatt, mert nem gondolom, hogy rossz a csapatunk. Keményen harcoltunk a meccsen, de a foci gyorsan tud változni, ezt el kell fogadni. A győzelem mindig szép, ha pedig kikapsz, az mindig elcseszett dolog. Nagyon fáj ez a vereség, de nem változtat az eddigi munkánkon semmit, és arról az útról sem fogunk letérni, amin eddig haladtunk. Erősnek kell lennünk. Nem volt rossz évünk, és folytatnunk kell a munkánkat. Biztos vagyok benne, hogy Valverde sem gondolja úgy, hogy véget ért volna a bajnokság ezzel”.

„Jól kezdtük a meccset, megvoltak a helyzeteink, de nem mentek be, aztán pedig egy kihagyás a védekezésben megbonyolította a dolgot. Az első gól a mi hibánkból született, amiért nem védekeztünk jól, az ilyesmi pedig megesik a fociban. Soha nem fogok változtatni a módszereimen, történjen bármi. Ma hibáztunk, de nem adjuk fel. Az én szememben a bajnokságnak még nincsen vége”

Benzema értékelése: „Benzemának rossz napja volt, nehéz neki, majdnem mindig kifütyülik, de az ilyesmi megesik, ha egy nagyszerű játékos rossz időszakon megy keresztül. Támogatjuk egymást, a csapat egységes ezekben a nehéz pillanatokban. Most ideje a családdal lenni, aztán edzeni, hogy erősebbek legyünk. Mindig kiállok a játékosaim mellett, és Karim sem adja fel. Sok kritikát fogunk kapni ezért a meccsért, de erősebben térünk majd vissza, mint valaha, a Madridra mindig ez a jellemző. Nem adjuk fel, és a végsőkig küzdeni fogunk. Nem érdemeltünk ilyen eredményt ma, de a labdarúgás ilyen”.

Miért padozott Isco? „Ami a kezdőcsapatot illeti, választanom kellett, és Kovacic azért kapott lehetőséget, hogy fogja Messit. Nem bánom, hogy ő kezdett. A döntés az én kezemben van, vállalom is értük a felelősséget, és el kell fogadnom a kritikákat. Nem fogom megmagyarázni, hogy Isco miért nem játszott, az enyém a döntés, hogy a padon kezdett. Aztán ahogyan a meccs alakult, nem tudtuk pályára küldeni őt. Nacho ment fel Karim helyére, utána pedig emberhátrányban Bale és Asensio álltak be”.

Mindhárom sorozatban van még esélye a csapatnak a végső győzelemre: „Az nem ad okot örömre, ahogyan kikaptunk, de a játékosaim mellett állok, eddig jó munkát végeztek, bár a mai meccs fájó. A Barcelona második gólja után szinte lehetetlen volt már a helyzetünk, tíz emberrel két gólos hátrányban bármelyik csapatnak nehéz lenne játszania. Viszont a szezon nagyon hosszú, sok mérkőzés vár még ránk, és életben vannak a reményeink mindhárom versenysorozatban. Kötelességünk a végsőkig harcolni mindháromban”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend