Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-01-14 08:36 Tromposch Ádám as.com
Toni Kroos: „A bajnokságban már csak a 2. vagy 3. hely lehet a cél…” Nyilatkozatok

Toni Kroos is megszólalt a Villarreal elleni mérkőzést követően, és nem rejtette el véleményét, miszerint a Real Madrid számára a ligában most már inkább csak a BL-helyezés lehet a cél.

Mit tudsz mondani a mai vereség után?

„Ebben az idényben jó néhány olyan meccsünk volt, amikor jól játszottunk, de végül nem sikerült betalálnunk, így pedig nem tudtunk jó eredményt elérni. Az persze nem újdonság, hogy gólok és pontok kellenek, így aztán jöhetnek a győzelmek, ez pedig mostanában nem sikerül nekünk. Természetesen nehezen éljük meg most ezeket a pillanatokat, hiszen mindent beleadunk, megteszünk mindent, futunk, játszunk, és úgy érzem, hogy ma is jó meccsünk volt. Az első és a második félidőben is sok lehetőségünk volt. Már nagyon fent nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, megszereztük a labdát, járattuk, helyzeteket alakítottunk ki. Talán nem volt túl sok igazán tiszta lehetőségünk, de azt gondolom, teljesen normális dolog azt mondani, hogy meg kellett volna nyernünk ezt a meccset ennyi lehetőséggel. Most azonban tovább kell dolgoznunk, hiszen még sok hónap áll előttünk, és sok van még a szezonból, sok mindent lehet még nyerni.”

Mi futott át a játékosok agyán, amikor a Bernabéuban megtettetek mindent az utolsó percig, aztán végül az ellenfél lőtt gólt?

„Ez bármikor megtörténhet, ráadásul ők egyértelműen egy jó csapat. Amikor 90 percen át küzdesz, akkor benne van, hogy az ellenfélnek is lesz egy lehetősége. Hallottam, hogy esetleg les lehetett az a támadás, de ez egyáltalán nem számít, engem sokkal inkább a mi játékunk érdekel. Azt gondolom, hogy védekezésben is jó meccset hoztunk, korán letámadtuk őket, nyomást helyeztünk rájuk, nem emlékszem egyetlen nagy lehetőségre sem tőlük, egészen az utolsó percig. Ezért még nehezebb ezt elfogadnunk, harcolnunk kell, egyszerűen nincs más út.”

16 pontra vagytok a Barcelonától. Vége a ligának?

„Jelenleg, a mi pozíciónkban egy dologra gondolhatunk csak, az pedig a Bajnokok Ligája-kvalifikáció a következő szezonra. Azt hiszem, ez lehet a célunk most a szezon hátralévő részére, hiszen a 16 pont nagyon sok, de nem ezzel kell törődnünk most. Csak arra kell gondolnunk, hogy a következő meccsünket megnyerjük, pontokat szerezzünk, hogy aztán megszerezzük a 2. vagy 3. helyet a bajnokságban.”

Toni Kroos a Facebookon még hozzátette:

„Igaz, hogy most nagyon nehéz időket élünk mi is, és az összes Madridista a világon. Azonban, aki azt mondja, hogy rossz meccsünk volt, annak semmi köze a focihoz. Jó teljesítményt nyújtottunk, és így kell folytatnunk. Még mindig sokat nyerhetünk ebben a szezonban.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend