Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-01-23 14:45 Realista24 as.com
Zidane: „Nem tervezünk sok változtatást júniusban” NyilatkozatokSpanyol Kupa

Holnap ismét pályára lép szeretett csapatunk, így tehát természetes, hogy Zidane sajtótájékoztatót tartott a mai, a meccset megelőző utolsó edzést követően. Természetesen nem maradhattak el az igazolásokat érintő kérdések sem.

Mit kell a Madridnak tennie ahhoz, hogy a négy között legyenek?

„A legfontosabb, hogy úgy tekinteni a találkozóra, hogy még nem dőlt el. Tudjuk, hogy a Leganes olyan csapat, amelyik soha nem adja fel, akik a végsőkig harcolnak. Ugyanazt kell tennünk, amit az első mérkőzésen tettünk, nem szabad gólt kapnunk, mellé gólt kell lőnünk.”

Cristianót kritizálták, amiért az orvos telefonján megnézte a sérülését…

„Nem tudjuk kontrollálni, amit mások mondanak vagy, hogy miről beszélnek. Elkérte a mobilt, hogy megnézhesse mennyire súlyos az eset, kicsit vagy nagyon, hogy tudja-e folytatni a meccset. Ahogy később kiderült, mély sebről volt szó, és nem tudott visszatérni. A megnyilvánulásokról annyit, hogy Cristianót és senki más sem érdekel.”

Visszatértél a 4-3-3-as felálláshoz. Így Isco és Asensio talán úgy gondolja, hogy nem fognak a PSG ellen játszani…

„Nem gondolom, mivel nem erről van szó. Ahogy a Depor elleni mérkőzés után is elmondtam, folyamatosan változtatunk, nem foglalkozom a felállással, annál inkább a hozzáállással. Tudunk 4-4-2-ben is játszani, ahogy a Sevilla ellen is tettük és öt gólt rúgtunk. Máskor pedig 4-3-3-ban játszottunk. Rombusz felállásban is játszottunk többször, ami alapvetően működőképes volt. Nem fogok változtatni a felkészülésünk módján. Ti már a PSG elleni meccsről beszéltek, de még messze van. Sok minden történhet addig. Ami most foglalkoztat, az a holnapi meccs, majd a szombati.”

Kepa hosszabbított, számolsz vele júniusi erősítésként?

„Vannak olyan játékosok, akik érkezhetnek júniusban. Ha a klub álláspontja változik, és az edző is rábólint az illetőre, akkor persze, jöhet valaki júniusban. De alapvetően az volt a klub és az én elképzelésem is, hogy ne változtassunk túl sokat. A mindennapi figyelmemet a Real Madrid játékosok és a velük végzett munka köti le. Minden, ami ezen kívül van, nem érdekel, és nem beszélek olyan játékosokról, akik nem a Real Madridhoz tartoznak. Egyszer beszéltem egy másik játékosról és… kénytelen voltam beszélni, hogy elmondja, hogyan érzek. Csak a saját játékosaim érdekelnek, azok akik itt vannak és az a feladatom, hogy megvédjem őket. Nincs semmim Kepa vagy másik játékos ellen.”

Ramos?

„Sergio velünk lesz a Leganes ellen, a csapattal van, később pedig kiderül, hogy fog-e játszani vagy sem.”

Bale

„Annyi változott, hogy nem akadályozzák problémák. Elengedhetetlen, hogy a játékos ne érezzen fájdalmat. Sokkal jobban teljesít, és megmutatta, hogy milyen fontos játékosunk. Ugyanígy szeretnénk folytatni mindegyik játékos esetében.”

Casilla fog védeni végig a kupában?

„Meglájtuk…négy vagy öt kapusom van, hárman ezekből az első csapatnál. Keylor és Kiko a két kapusom. És ennyi. Minden mérkőzésnél majd kiderül, ami most számít, csak a holnapi találkozó.”

Igazságtalanság történt Benzemával szemben?

„Egy hónapja nem játszott velünk és a csapattal akart lenni, és egyetlen dolgot akart ezenkívül, élvezni a játékot a pályán. Nem kellemes, ha füttykoncert fogad, amikor pályára lépsz. Mindenkinek joga van, hogy kifejezze a véleményét, mert kifizették a jegy árát, de azt akarjuk, hogy a 90 perc során velünk legyenek, egészen a meccs végéig, bármi is történjen. És igen, Benzema holnap is velünk lesz.”

Neymar olyan játékos, mint Cristiano; amikor szükség van rá, ott van.

„Nézni Neymart és a statisztikáit, lenyűgöző, de engem csak a saját játékosaim érdekelnek, nem csak Cristiano, hanem mindenki. Nézzünk csak végig Cristiano karrierjén…szeretném kiemelni a tavalyi Bajnokok Ligája szezont, ahol az utolsó mérkőzéseken nyolc gólt szerzett, amik nagyon sokat jelentettek. Az ilyen játékosok rendkívüliek és a nagy meccseken mindig ott vannak és megteremtik a különbséget.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend