Fejléc kép
Fórumajánló
Sergio Ramos: “Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz kedden”
2018-03-04 07:49 Realista24 realmadrid.com
Sergio Ramos: “Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz kedden” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Real Madrid győzelemmel hangolt a keddi, Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája találkozóra. A blancók 3-1 arányban múlták felül a Getafe csapatát, tették mindezt úgy, hogy kimondva – kimondatlanul, de már mindenki a PSG elleni összecsapásra gondolt. A látottakat a francia edző mellett Casemiro, Ramos, Marcos Llorente is értékelte.

Sergio Ramos

A meccsről

“Minden mérkőzés nehéz. Igaz, hogy itthon élvezzük a hazai pálya előnyét, mert a szurkolóink előtt játszhatunk, de annak ellenére, hogy az emberek azt gondolják, hogy könnyű dolgunk van, ez nem így van. Ma jó munkát végeztünk, irányítottuk a mérkőzést az emberelőnyben, és fontos, hogy győzelmet arattunk és megszereztük a három pontot. Ez volt a célunk.”

A Bajnokok Ligája

“Tisztában vagyunk vele, hogy mit jelent számunkra a Bajnokok Ligája. Jól játszottunk az odavágón, most pedig Párizsba megyünk és megpróbálunk ugyanazon a szinten játszani. Tudjuk, hogy nehéz lesz, sokat kell tenni érte. Egy nagyon nehéz ellenféllel nézünk szembe, meg kell őriznünk a koncentrációnkat, úgy kell játszanunk, mint itthon mert hihetetlenül veszélyes támadókkal rendelkeznek. Megpróbáljuk kihasználni az erősségeinket,  hogy a következő körbe jussunk. Marcelo kapott egy kis játéklehetőséget, ami döntő fontosságú lehet, mert ő olyan játékos, aki képes megteremteni a különbséget. A sérülések után az állandó kezdők, szépen lassan visszatérnek és együtt lehet az egész csapat, ami nagyon jó lesz mindenki számára.”

Casemiro

A meccsről

“Élveztük a mérkőzést és jól játszottunk, különösen akkor, amikor emberhátrányba kerültek, mert akkor képesek voltunk kontrollálni a mérkőzést. Nyilvánvaló volt, hogy a Getafét megviselte fizikailag a kiállítás. Irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést és jól játszottunk az otthonunkban. Cristiano újra megmutatta, hogy ő a világ legjobbja, és hogy nagyon sokat ad a csapatnak. Llorente igazi profi, minden nap keményen dolgozik, és a lehető legtöbbet kell kihoznia, ha játéklehetőséget kap, ahogyan ma is tette. Nagyszerű teljesítmény volt. Nem volt meglepő számunkra, hogy ilyen jól teljesített.”

A bajnokságról

“Meccsről meccsre kell haladnunk. A Barcelona egy kicsit visszaesett, és egy kemény mérkőzés vár rájuk az Atlético Madrid ellen, és tudjuk, hogy a bajnokság messzinek tűnik, de nem adhatjuk fel. Mindig a lehető legjobbat akarjuk és nem értek egyet néhány kritikával, amit az Espanyol elleni mérkőzés után kaptunk. Az első három helyezett egyike sem nyerte meg a mérkőzését. A kritikák frusztrálóak, mert azon dolgozunk, hogy megnyerjük a bajnokságot, és annak ellenére, hogy tudjuk nem vagyunk jók, harcolunk azért, hogy odaérjünk.”

Paris Saint-Germain

“Nem beszéltem Neymarral, de az ilyen mérkőzésekbe mindenki involválva van. Ezen a meccsen nem lehet ott, de a PSG-nek nagyon jó játékosai vannak. Most Di Marián a sor, aki klasszis játékos. Nálunk van az előny, de ők nehéz ellenfél lesznek és szenvedni fogunk ellenük, nagyszerű mérkőzés lesz. Remélhetőleg Modric és Kroos játszhatnak. Nem tudok semmi sem megerősíteni, de remélem, hogy készen fognak állni. Ők első osztályú játékosok és már hozzászoktam, hogy együtt játszunk.”

Marcos Llorente

A meccsről

“Jól játszottunk, együtt voltunk, segítettük egymást. Ez megnyugtat minket a keddet illetően. Ez volt az első alkalom, hogy együtt játszottam Casemiróval, és jól dolgoztunk együtt. Otthonosan éreztem magam mellette, és minden szempontból elégedett vagyok, mert megszereztük a három pontot. Győzni akartunk és jól játszani, a szurkolók ezt szeretik, és úgy gondolom, hogy ezt is tettük. Gyorsabban és hatékonyabban játszunk otthon, több gólt szerzünk és kreatívabbak vagyunk.”

Zidane

“Zidane régóta itt van, meghalnánk érte. Hiszünk benne. Természetesen Cristiano Ronaldo nagyon fontos számunkra, és a gólszerzési szériája nagyon jó, segít nekünk.”

Bajnokok Ligája

“A PSG-nél van néhány fontos játékos, aki nem fog tudni játszani, ahogy nálunk is előfordulhat ugyanez. 100%-ot kell nyújtanunk, mély keretünk van, akárki játszik, jól játszunk. A kulcs a győzelem és hogy továbbmenjünk.”

A büntető

“Közelről láttam az esetet, és talán nem volt büntető. Nacho megszerezte a labdát, de a bíró döntése volt. Nagyon gyorsan történt.”

Teljes menetrend