2018-04-10 14:58 Realista24 as.com
Zidane: “Még nem nyertünk semmit” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

Holnap este ismét egymásnak feszül a Real Madrid és a Juventus, Zidane pedig megtartotta utolsó edzését, és azt követően pedig a meccs előtti sajtótájékoztatóját. Természetesen az újságírók feje már a döntőn járt, Zidane azonban lenyugtatta őket.

A háromgólos előny változtat a hozzáálláson?

“Nem, nem változtat semmin. Ez egy másik történet, egy másik meccs. Ami történt, megtörtént. Jó eredményt értünk el, de a párharc 50-50%. Szükség van egy újabb nagyszerű mérkőzésre.”

Tetszene egy El Clásico a döntőben?

“Engem az érdekel, ami holnap lesz. Holnap jó mérkőzést kell játszanunk, és tovább kell jutnunk. A többi ráér.”

Mi a helyzet Benzemával?

“Ugyanúgy látom, ahogy mindig. Több gólt akar szerezni. Jól dolgozik az edzésen, összpontosít, jól kijön a csapattársaival. És ahogy mondtam, szeretne több gólt szerezni.”

Vallejo helyett Casemiro?

“Jó edzést zártunk, amelyen Vallejo is részt vett. Meglátjuk. Holnap meglátjátok, hogy ki fog játszani. Nincsenek problémáink. Ha felmerülne bármi, akkor alkalmazkodnánk, de jelenleg nincs semmi.”

A Madrid motiváltabb a Bajnokok Ligájában?

“Nincs rá magyarázatom, mert mi mindig mindenhol ugyanazt akarjuk, megnyerni mindent. Idén a folytonosság hiányzott tőlünk, voltak nehéz időszakaink, különösen a gólszerzés terén, de most már minden téren jobbak vagyunk. De nincs rá magyarázat. Ha engem kérdezel, a leginkább lenyűgöző emlékem a liga megnyeréséhez köthető, mert azt a legnehezebb megnyerni, és a játékosok is azt akarják. De egy szezon során akadnak nehézségek. A Bajnokok Ligájában pedig, ha visszatekintünk a múltra, olyan lenyűgöző dolgokat értünk el, amit senki más. Ez az, ami megvan ebben a klubban. Öt perce beszélek már, de nincs magyarázat rá.”

Cristiano nélkül lehetetlen lenne a Bajnokok Ligája megnyerése?

“Nem gondolok bele abba, hogy milyen lenne nélküle, mert itt van és boldog. Nagyon sok ember emlékszik vissza Di Stéfnaóra, és nagyon sokan fognak Cristianóra. Ki kell használnunk ezt az előnyt, hogy itt van velünk ez a játékos.”

Talán ez lesz Buffon búcsúja Európától…

“Nem gondolkodunk ezen, ismerem, nagyszerű ember és nagyszerű játékos, de nem szabad erre gondolnunk, csak a meccsre. Nyerni akarunk és kiejteni a Juventust. Gigi, mindazért amit elért, nagyszerű.”

Miért legyőzhetetlen a Real Madrid a Bajnokok Ligájában?

“Holnap egy újabb meccs vár ránk, ahol bizonyíthatjuk, hogy nagyszerű csapat vagyunk, de még nem nyertünk semmit. Nagyszerű klub vagyunk, de egyszer fent, egyszer lent. Voltak problémáink a bajnokság során, most jól vagyunk, gólokat lövünk. A foci mindig ugyanolyan, néha előfordul, hogy rossz szériád van, rossz periódusod, de le kell küzdeni az akadályokat. Nagyon ambiciózusak vagyunk, hogy ugyanezen a szinten folytassuk és nem szabad arra gondolnunk, hogy már nyertünk valamit, mert nincs így.”

Négy döntő van hátra a csapat számára

“Holnap lesz egy. A többit meglátjuk. A bajnokságban jól akarunk végezni, harcolunk a második helyért, most a negyedikek vagyunk. Holnap vár ránk egy döntő, és ha továbbjutunk, akkor kiderül, hogy melyik csapatot kapjuk. Nem gondolhatunk a holnapnál messzebb.”

Mit kell Varane-nak csinálnia, hogy helyettesítse Ramost?

“Őszintén, nem gondolom, hogy bármi különlegeset kellene tennie. Mindig jól játszik, a legfontosabb, hogy ugyanúgy folytassa, ahogy mindig. Varane-nak ezen a szinten kell játszania, jól dolgozik és nem kell változtatnia semmin. Tisztelnie kell a csapattársait és az ellenfeleit. És a Real Madridnál kell maradnia örökre.”

Újonc a Bernabéuban 2018.04.11. 13:40
Sergio Ramost eltilthatják 2018.04.12. 06:56
Teljes menetrend