2018-04-12 01:24 d.gergo realmadrid.com
Cristiano: “Ha nincs a szabálytalanság, Lucas gólt lőtt volna abból a helyzetből” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A Juventus elleni meccs után a továbbjutást jelentő gólt szerző Cristiano Ronaldo, valamint Dani Carvajal és Toni Kroos is nyilatkoztak.

Cristiano Ronaldo “Szenvednünk és tanulnunk kellett, ez a meccs egy lecke arra, hogy a labdarúgásban semmit sem lehet biztosra venni. Az utolsó percig kell küzdeni. Ma több gólt kellett volna lőnünk, de Buffon briliáns volt, a Juventus is jó volt, de megérdemelten jutottunk tovább. Helyzeteket alakítottunk ki, és ami a büntetőt illeti, nem tudom, hogy miért vitatkoznak rajta, mert jogos volt. Ez a foci”.

“A labdarúgás egy olyan játék, amiben minden megtörténhet. Nem voltunk jók ma, és ezt be kell vallanunk. Tanulhatunk ebből a jövőre nézve. Lépésről lépésre eljutottunk az elődöntőig”.

A büntetőt megelőző támadásról: “Nézd, ha nem lett volna a szabálytalanság, Lucas belőtte volna a helyzetet. Én boldog vagyok, és a csapat ott van az elődöntőben. A büntető elvégzése közben erősen vert a szívem, de igyekeztem nyugodt maradni. Tudtam, hogy döntő fontosságú tizenegyes előtt állok, hála istennek belőttem, és továbbment a csapat”.

Dani Carvajal “Nem gondoltuk, hogy a meccs így fog majd alakulni, hogy 0-3 is lesz majd az állás. A Bajnokok Ligája tele van nehéz meccsekkel, ma egy ilyenben volt részünk, most pedig ünnepelhetünk. Megvoltak a magunk hibái, és nem volt olyan sok helyzetünk. Értékesítenünk kellett volna ezeket, de nem igazán így alakult, ez a foci…”

A büntetőről: “Amikor a pályán testközelből néztük a helyzetet, úgy tűnt, hogy megvolt a kontakt, és ha Benatia nem szabálytalankodik Lucas ellen, akkor belőtte volna a helyzetet. Cristiano a legtöbbször értékesíti a büntetőit. Gólokat lő a csapatnak, ez a fontos dolog”.

Favoritok: “Tegnap a Barcelona esetében láttuk, hogy bárki kiejthet téged ezen a tornán, és ma este is nehéz meccsünk volt. Magabiztos voltam abban, hogy továbbjutunk, legyen az a kilencven perc, vagy a hosszabbítás után, de tudtam, hogy tovább fogunk jutni. A torna ezen szakaszában már nincsenek favoritok. A négy elődöntős csapat bármelyike megnyerheti a Bajnokok Ligáját, és ezzel mi is tisztában vagyunk, és igyekszünk eljutni Kijevbe”.

Toni Kroos “Ha olyan meccsed van, amikor nem tudsz gólt lőni, akkor számítanod kell rá, hogy sokat ki fog venni belőled a találkozó. Nem gondolnám, hoyg rossz teljesítményt nyújtottunk volna. A Juventus első gólja után jól játszottunk, és sok helyzetet kialakítottunk, de nem sikerült betalálni, és ez megnehezítette a dolgunkat. Nem láttam a büntető szituáció ismétlését, de szerintem jogos volt”.

Újonc a Bernabéuban 2018.04.11. 13:40
Sergio Ramost eltilthatják 2018.04.12. 06:56
Teljes menetrend