2018-04-12 01:11 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Megérdemelten jutottunk tovább” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

Zinedine Zidane mérkőzés utáni sajtótájékoztatója:

“Nem volt furcsa meccs, de nem számítottunk rá, hogy rögtön az elején gólt fogunk kapni. Ha ilyesmi történik, kicsit lankad a lelkesedése egy csapatnak, az ellenfél pedig önbizalmat nyer. A Juventus jól közelítette meg a meccset, mi pedig nem, problémánk volt a mérkőzés kézben tartásával. Tudtuk, hogy mire számíthatunk ma este, de ilyesmire nem számítottunk. Tudtuk, hogy sokat meg fog követelni tőlünk ez a meccs, egy olyan csapat ellen, akik nagyszerű teljesítményt nyújtanak, és már egész magasan nyomást gyakorolnak az ellenfeleikre a pályán. Azt nem láttam magam előtt, hogy kiesnénk, mert pozitívan állok a dolgokhoz. A játékosaimnak azt mondtam, hogy gondot fog nekünk okozni a Juventus, és hogy trükkös meccs lesz”.

Cristiano büntetője: “Tizenegyes volt, én nem láttam az esetet ugyan, de azt mondták nekem, hogy jogos volt. A játékvezető megadta, ezt nem tudjuk megváltoztatni, de szerintem büntető volt. Cristiano hozzá van szokva az ilyen helyzetekhez, nem érzi a nyomást. Belőtte a büntetőt, és továbbjutottunk. Nincs mit mondani erről. Ott vagyunk az elődöntőben, és boldogok vagyunk emiatt. A Juventus jól játszott, de mi csak átlagosan, a különbség az volt, hogy mi a végsőkig hittünk. Megérdemelten jutottunk tovább az elődöntőbe a két meccset nézve, elégedettek lehetünk ezzel”.

“A Juventustól azt várták, hogy az első meccsen gólt fognak lőni, de nem tették. Ma este megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy több gólt is szerezzünk. A labdarúgás már csak így megy. A Bajnokok Ligája a legnagyobb verseny, és soha nem állhatsz ki úgy a pályára, hogy győzelmet vársz arra alapozva, amit vársz egy meccstől. Voltak helyzeteink ma is, különösen az első félidőben. Mindig hiszünk a gólszerzésben, mert megvannak a játékosaink, akik bármelyik pillanatban képesek gólt lőni”.

Cserék a szünet után: “Valamin változtatnunk kellett. Nem voltam elégedett a felállásunkkal. Nem állt szándékomban Gareth-et vagy Casemirót büntetni. Asensio és Lucas beállításával változtattunk a játékunkon, sok energiát adtak a csapatnak, és a félidőben változtatnunk kellett”.

Navasról: “Nem szabad ujjal mutogatnunk senkire. A gól mindenki hibája volt, mindannyian együtt vagyunk benne”.

A játékvezetésről: “A játékvezetőknek nehéz feladatuk van, és nem szabad rájuk sem megjegyzéseket tennünk. Sokszor volt lehetőségem rá, hogy kritizáljam őket, és soha nem tettem, nem is fogom. A mai eset büntetőt ért, és továbbjutottunk”.

Buffon kiállítása: “Úgy gondolom, hogy nem érdemelt ilyen búcsút a meccstől, de nem tudunk ezzel mit kezdeni. A meccs végén történtek semmit nem vesznek el abból, amit meccs közben letett az asztalra. Varázslatos játékos, és talán nem ez volt az utolsó Bajnokok Ligája szereplése”.

Újonc a Bernabéuban 2018.04.11. 13:40
Sergio Ramost eltilthatják 2018.04.12. 06:56
Teljes menetrend