2018-04-14 16:07 Tromposch Ádám as.com
Zidane: “Amikor te vagy a legjobb, az emberek féltékenyek lesznek…” Spanyol Bajnokság

Zinedine Zidane a Malaga elleni mérkőzés előtt válaszolt az újságírók kérdéseire.

Az emberek rablásról beszélnek a Juve elleni büntető után…

“Nagyon kínos, amikor az emberek ilyesmiről beszélnek. Elképesztően csalódott vagyok az ilyen szavak hallatán. A büntetőt mindenki máshogy értelmezheti, én nem is beszélek soha a játékvezetői döntésekről, a játékvezető megadta, és ennyi a történet. Azonban a többi dolog, ami ezzel kapcsolatban felmerült… az embereknek abba kellene már hagynia.”

“Mindenkinek megvan a véleménye arról, hogy büntetőt ért-e az eset vagy sem. De én nem fogok erről beszélni. Azonban nagyon dühít, hogy sokan rablásról beszélnek. Rengeteg embert idegesít, amit elérünk. Mindig megvédem a játékosaim. Nagyon jól játszottak, és egyértelműen megérdemelték a továbbjutást, ehhez nem fér kétség.”

Meglepett a büntető visszhangja? 

“Nem hiszem, hogy ez normális lenne. Büntető volt. Miről beszélünk most egyáltalán? A Juve nagyon jól játszott, 3-0-ra vezettek, nekünk is megvoltak a helyzeteink, aztán egy góllal sikerült elérnünk a továbbjutást. Egész egyszerűen túl sokat beszéltek már minderről.”

Alaposabban fogják vizsgálni a bírók ténykedését az elődöntőkben?

“Nem gondolok erre. Csak arra koncentrálunk, hogy jól menjen az edzéseken, és pozitívan állunk mindenhez. Nem foglalkozunk a rossz bírói döntésekkel.”

Gyűlölet árad Madrid felé?

“Igen, de ezen már semmi nem változtat. Senki nem tudja megváltoztatni ennek a klubnak a történelmét, ez a világ legjobb klubja. Amikor te vagy a legjobb, az emberek féltékenyek lesznek.”

Buffon reakciója “A pillanat hevében reagált mindenre. De már nem tud ezen változtatni. El kell fogadni az érzéseit, azonban mi úgy érezzük, hogy megérdemelten jutottunk tovább, ennyi az egész.”

A Madridnak van valami előnye a Bayern ellen?

“Nem hinném. Nagyon jó csapat ellen játszunk. 50-50 az esély a továbbjutásra. A Bayern jobb csapat lett idén, igazán versenyképesek.”

James visszatér…

“Igen, ahogy mindenki más a csapatában, ő is nagyon motivált lesz. Része egy remek csapatnak.”

A Malaga elleni meccs

“A BL után mindig nehéz felkészülni, mert most is nagy intenzitású meccset kellett játszanunk. Azonban az elmúlt napokban sikerült a regeneráció, és felkészültünk, hogy újra jól teljesítsünk a La Ligában.”

“A Malaga jelenleg a tabella utolsó helyén van, de talán nem ezt érdemlik. Láttam pár meccsüket, és ezért nagyon meglepő a helyezésük. Nehéz meccs lesz, de győzni megyünk oda, és persze ők is beleadnak majd mindent.”

Teljes menetrend