Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Mindent beleadunk, hogy legyőzzük a Barcelonát”
2018-05-05 18:29 ___Samy___ realmadrid.com
Zidane: “Mindent beleadunk, hogy legyőzzük a Barcelonát” Nyilatkozatok

A Real Madrid francia mestere, Zinedine Zidane most is megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amit alább olvashattok.

Előjelek

”Pozitív feszültség van jelen a kereten belül, és jó eredményekkel a hátunk mögött érkezünk a mérkőzésre. Jó állapotban vagyunk, kellően kipihentek a Bajnokok Ligája találkozót követően. Készen állunk a holnapi mérkőzésre.”

”Ez egy olyan mérkőzés melynek van tétje. Az eredmény nem fogja megváltoztatni a helyezésünket, de jó teljesítményt kell nyújtanunk és mindent bele kell adunk, hogy megnyerjük a meccset. A sérült játékosokkal kapcsolatban ugyanúgy közelítjük meg a dolgokat. Ha bármelyiküknek bármilyen problémájuk van, nem fognak pályára lépni mivel sok olyan játékosunk van, akik pótolni tudják őket. Varane és Isco is megfelelő állapotban van ahhoz, hogy elutazzon holnap, aztán meglátjuk, hogy lesz-e változás az állapotukat illetően ma délután.”

Sergio Ramos

”Ő egy igazán jellegzetes személy a csapaton belül mindazért, ami játékosként elért. Már sok éve itt van és ő a mi vezérünk, a kapitányunk. Mindenki szemében egy fontos játékos, és a mérkőzéseken ő egy követendő példa tekintve, hogy milyen elkötelezett és ahogy motiválja a többieket. Nagyon örülök, hogy részese lehettem Sergio karrierje egy részének. Egy évig játszottunk együtt.”

Iniesta

”Ahogy már mondtam máskor is, ő egy olyan játékos, akit csodálunk. Ő nem olyan, mint bármely más játékos. Mindannyian tudjuk, hogy emberként is milyen. Beszélni fogok vele holnap, gratulálok, és a legjobbakat kívánom neki a jövőben.”

Játékvezetők

”Nem fogok részt venni ebben a vitában. Megérdemelten vagyunk ott a Bajnokok Ligája döntőjében a szezon kezdete óta nyújtott teljesítményünk miatt. Nehéz mérkőzéseket nyertünk meg, ahogy azt elvártátok tőlünk. Nem becsüljük le mindazt, amit elértünk. A játékvezetőket körülvevő kérdések nem fogják megváltoztatni az emberek véleményét. Csak azzal törődünk, amit elértünk. Küzdöttünk és nagy erőfeszítéseket tettünk a pályán. Ezt tettük minden ellenfelünk ellen a Bajnokok Ligájában.”

Fél-e a sérülések miatt?

”Nem, egyáltalán nem. Ez nem olyasvalami, amire gondolni kell. Ha így tennék, nem lenne értelme holnap játszani. Úgy kell játszanunk, ahogy mindig és meg kell próbálnunk mindent beleadni. Ha valaki nem 100%-os, nem fog játszani, de a többiek igen.”

Sorfal

”Minden tisztelettel mondom, de nem fogunk sorfalat állni nekik, mert ők sem tették. Tiszteljük a Barcelonát mindazért, amit tettek. Megnyerték a bajnokságot, amit, ahogy mindig is mondok, a legnehezebb véghez vinni. Gratulálok nekik és így mutatom ki a tiszteletem. Ez egy személyes döntés, és semmi köze a klubhoz. Nem szakítunk a hagyományokkal, de nem fogunk olyan dolgot megtenni, amit ők sem tettek meg.”

”Had tisztázzam ezt a dolgot. Nem én vagyok az, aki úgy döntött, hogy nem áll sorfalat. Úgy gondolom, hogy a klubvilágbajnoki győzelmünk után nekik nem volt fontos az, hogy sorfalat álljanak nekünk. Néhányan azt mondják, hogy ez azért volt, mert ők nem vettek részt a sorozatban. Viszont ahhoz, hogy részt vehess a Klubvilágbajnokságon, meg kell nyerned a Bajnokok Ligáját, és mindannyian részt vettünk a Bajnokok Ligája kiírásában.”

A sorfal a tisztelet vagy a gúny jele?

”Egyik sem. Nem akarok megváltoztatni semmit. Elmagyaráztam mi történt. Volt egy hagyomány, ami korábban megszakadt. Azt viszont nem mondhatjuk, hogy a Madrid volt az, amelyik megszakította.

VAR

”Kétségtelen, hogy többet fognak beszélni a játékvezetőkről. A videóbírós rendszer helyet fog kapni a következő szezonban, és majd egyre nagyobb teret hódít. El kell fogadnunk, mert ez a jelenlegi technológia. Van egy néhány dolog, amivel nem értek egyet, de most ebbe ne menjünk bele.”

Elveszíteni a BL döntőt kudarcnak számítana?

”Nem lenne kudarc. Nem lenne egy jó szezon, mivel nem teljesítettünk jól a bajnokság elején. Most a szezon végén úgy játszunk, ahogy kellett volna. De nem nevezném kudarcnak.”

A hajrá

”Még négy mérkőzés maradt hátra és azon vagyunk, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk, mivel szeretnénk minél feljebb végezni a tabellán. Készülnünk kell a Bajnokok Ligája döntőjére és erre az a legjobb módszer, ha fenntartjuk az intenzitás szintjét a többi mérkőzésen is.”

Mérkőzések a Camp Nouban

”Ez csak egy újabb mérkőzés, de biztos vagyok benne, hogy a motivációs szint még magasabban van a Barcelona elleni mérkőzéseken. A mostani eredményeink jók voltak, de ez gyorsan megváltozhat. Jó teljesítményt szeretnénk nyújtani, és megpróbálunk nyerni.”

Benzema és Keylor Navas

”Mindketten nagy jellemek és jók abban, hogy figyelmen kívül hagyják a kritikát. Számomra azok a legjobb játékosok, akik a nagy mérkőzéseken megteremtik a különbséget. Mindketten jó munkát végeztek az elődöntőben. A karriered folyamán vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, de megmutatták, hogy számíthatunk rájuk a kulcspillanatokban.”

Az El Clásico jelentősége

”Nem gondolhatunk a sérülésekre és jó intenzitással kell játszanunk, ami a legjobb mód arra, hogy felkészüljünk a Bajnokok Ligája döntőjére. A bajnoki cím sorsa már eldőlt és kevesebb a mérkőzést körülvevő izgalom, de ez teljesen normális. Ez a módja a mérkőzés előtti dolgoknak, de ha elkezdődik a találkozó, nem tudom elképzelni, hogy ne legyen meg az izgalom.”

Teljes menetrend