2018-05-08 14:16 Realista24 as.com
Zidane: “Korábban is sok dolog történt a pályán, csak nem volt ennyi kamera” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Hiába vár a Real Madridra holnap egy újabb meccs a Sevilla ellen, hiába léphet fel a második helyre a tabellán, az újságírókat a legjobban még mindig az El Clásico foglalkoztatja. Ezt támasztja alá a számos kérdés, amely elhangzott a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

Három nappal az El Clásico után újra játszani kell. Hogy érzi magát a csapat fizikálisan?

“Tisztában voltunk vele, hogy három bajnoki meccsünk maradt, és holnap megpróbálunk egy jó meccset játszani. A célunk, hogy a lehető legjobb helyen végezzünk. Most lehetőségünk van ehhez három pontot szerezni. Egy jó meccsnek nézünk elébe.”

Meglepődtél Messi hozzáállásán az El Clásicón?

“Nem lepődtem meg és nem fogok erről beszélni. Ez a játékosok között marad, a mi és az ő játékosaik között. Ennyi.”

Néha túl sok minden történik a pályán kívül…Piqué és Nacho esete, Messi…

“A probléma az, hogy ma már mindent tudni. Mindent tudsz. Rengeteg kamera van, a játékosok beszélnek. Ennyi változott. Korábban is sok dolog történt, de ezek a dolgok a pályán maradtak.”

A La Liga kamerái

“Korábban kevesebb kamera volt. Nem azért vagyok itt, hogy arról beszéljek, hogy mi történt a játékosokkal. Vannak emberek, akik pontosan tudják, hogy mi történt és ők fognak dönteni… De ez nem változtat semmin. A végén ez csak blablabla, de minek, a végén nem változik semmi.”

A következő napokban a kockázat minimalizálására fogsz törekedni?

“Nem így gondolkodom, nem gondolok a sérülésekre vagy arra, hogy mi történik a döntő előtt. 25 játékosom van és természetesen időről-időre néhányuknak pihennie kell, de nem gondolok arra, hogy le fognak sérülni, mert különben nem tudnánk lejátszani a mérkőzéseinket. Pozitívnak kell lenni és nem gondolni arra, hogy valami történni fog. És amikor mégis megtörténik, mint Cristianóval, akkor a lehető leghamarabb helyre kell hozni. Ez a foci. Nem tudjuk kontrollálni, de edzőként, le kell játszani ezeket a meccseket. Azokat fogom kiválasztani, akiket késznek látok holnap.”

A Liverpool

“Egy kicsit mindenük megvan. A döntőben vannak, és tudjuk, hogy mikkel rendelkeznek; fizikálisan erősek, technikásak és gyorsak. Egy olyan angol csapat, amelyik védekezni és támadni fog. De még sokára lesz. Salah? Nagyszerű játékos, de nem az enyém.”

Neymar

“Nem az én játékosom. Nem megyek bele. Csak az érdekel, hogy a szezont jól zárjuk.”

A sérültek

“Mindenki rendben lesz, Cristiano, Isco és Carvajal. A legrosszabb helyzetben Cristiano van, mert ő csak most sérült meg, de rendben lesz. Carvajalnak még egy kicsit fáj, de fizikálisan jól van. Isco egyedül edzett. Meglátjuk. Mindannyian 150%-osak lesznek.”

A Sevilla

“A legfontosabb a meccs kezdete. Jönni fognak és nyomást alá fognak minket helyezni, nekünk pedig az elejétől jól kell tenni a dolgunkat. Minél jobban csinálod a dolgodat, annál nagyobb esélyed van.”

A negyedik játékvezető szerint Suarez szabálytalan volt

“Mit tehetnék? Szabálytalanság volt, a játékvezető nem látta, és ennyi.”

Babonából öltöztél feketébe Münchenben?

“Szeretem ezt a színt, semmi több. Nézd meg, hogy miben jöttem ma, ez is fekete, mert tetszik. Nem vagyok babonás. A hoteleket pedig a klub választja ki.”

Gelabert

“Fontos, hogy beszéljünk a saját nevelésű játékosainkról, a madridi jövőjükről. Nagyon jó játékos, aki bátor a labdával. Nem tudom, hogy el fog-e jönni az előszezonra. Egy kicsit még korán van ehhez.”

Liverpool és Madrid, két csapat, amelyik többet támad, mint védekezik

“Egy látványos mérkőzés lesz, nyitott, sok lehetőséggel. A legfontosabb számunkra az lesz, hogy megtervezzük, amit tennünk kell a meccs során. Részletesebben fogjuk elemezni, mert egy döntőről van szó, és nagyon intenzív lesz.”

Fog Cristiano játszani a döntő előtt?

“Hihetetlen, hogy már pályán van. Ez mutatja, hogy mennyire játszani akar.”

Salah egy szinten van Cristianóval?

“Nem tudom, hogy megnyeri-e az Aranylabdát, de nagyszerű szezonja volt. Ez nem egy Ronaldo – Salah meccs lesz, hanem egy Real Madrid – Liverpool.”

Teljes menetrend