Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-05-12 10:44 Tromposch Ádám madridom.hu
Szépen búcsúznak a Bernabéutól? Előzetes: Real Madrid – Celta Vigo Spanyol Bajnokság

A spanyol bajnokság 37. fordulójában a Real Madrid a Celta Vigo együttesét látja vendégül a Bernabéuban.

A Real Madrid utoljára lép otthon pályára a 2017/18-as szezonban. Mindössze két mérkőzéssel a BL-döntő előtt Zidane csapatának egyértelmű a célja, győzni, szórakoztatni, és felkészülni a nagy napra. Természetesen a héten a Sevilla ellen is ez volt a célja az együttesnek, ám akkor nem jött össze semmi. Sergio Ramos egészen furcsa meccsen öngólt vétett, kihagyott, majd pedig belőtt egy büntetőt, és végül 3-2-re kikapott a csapat.

Persze a Sevillának nemes céljai vannak, ráadásul Caparrós mester nem arról híres, hogy beijedne bármely ellenféltől, így végig nagy szenvedéllyel, győzni akarással játszott az ellenfél. Kérdés, hogy a Celtánál mekkora lesz az akarat, ugyanis két fordulóval a vége előtt nem lehet reális céljuk az EL-indulás sem. A motivációt persze biztosan megtalálják Aspasék, ha másban nem, akkor elég lehet annyi, hogy a Real Madrid ellen játszanak a Santiago Bernabéuban.

A két csapat januárban találkozott először a spanyol bajnokságban a szezon során, akkor Wass szerzett vezetést a Celtának, ám Bale két perc alatt a Real Madrid javára fordította a meccset egy duplának köszönhetően, még az első félidőben. A második játékrészben aztán Aspas büntetőt hibázott, de Maxi Gomez a 82. percben egyenlített, így a galíciaiak otthon tudtak tartani egy pontot, Zidane együttese pedig nem kezdte túl jól az évet.

A francia mester a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón beszélt a szezonról, és kiemelte a BL-döntő fontosságát: “Ez az utolsó meccsünk a szezonban hazai pályán, és szeretnénk még egyszer kedveskedni a szurkolóinknak azzal, hogy megnyerjük a találkozót. A szurkolóink megérdemlik ezt, erre fogunk törekedni holnap. Mindent bele fogunk adni annak érdekében, hogy boldogan mehessen majd haza az, aki kilátogat a szezonunk utolsó hazai meccsére. Az idényt fenomenálisan kezdtük, nyertünk három trófeát. A bajnokságban és a kupában nem alakultak jól a dolgok, de ott vagyunk a Bajnokok Ligája döntőjében, ez egy csodálatos sorozat. Mindenki imádja, és zsinórban harmadjára vagyunk ott a döntőjében, ami nagyon szép. Mindent meg akarunk nyerni, de el kell fogadni, hogy a negatív pillanatok is részei a pályafutásodnak, ezekkel együtt kell élni, és dolgozni kell azon, hogy javítson az ember a dolgokon. A következő szezonban a Real Madrid mindent meg akar majd tenni, hogy változtasson az idén történteken, és bajnoki címért harcolhasson a csapat”.

A Real Madridnál jó hír, hogy Cristiano Ronaldo és Carvajal felépülése is jó ütemben halad, így hamarosan már teljes értékű munkát végezhetnek az edzéseken. A cél az, hogy a Villarreal ellen már kapjanak játéklehetőséget, a BL-döntőben pedig mindketten a kezdőben lehetnek, ha minden a tervek szerint alakul. Reméljük így lesz, hiszen mindkét játékosra nagy szükség van a Liverpool elleni találkozón. 

Isco felépült, így már a Celta ellen is ott lehet a csapatban, akár a kezdőben is, míg Marcelo a 30. születésnapját ünnepelheti a kezdőben. A héten a Sevilla elleni találkozón sokat rotált Zidane, az alapcsapatból rengetegen pihentek, így most igen valószínű, hogy egy erősebb gárdát küld majd fel a pályára. Valószínűleg ő is, és persze a játékosok is győzelemmel búcsúznának a Bernabéutól, és persze jó lenne tényleg megnyerni a hátralévő két bajnokit, hiszen azért bármennyire is tét nélküliek már ezek a meccsek, nem lenne jó túl sok vereséggel, és rossz csapat morállal megkezdeni a Pool elleni felkészülést. 

Mérkőzés: Real Madrid – Celta Vigo Versenysorozat: Spanyol bajnokság, 37. forduló Kezdőrúgás: 2018.05.12. (szombat), 20:45 Helyszín: Estadio Santiago Bernabéu, Madrid TV: Sport1 (élő)

A várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Keylor; Nacho, Ramos, Varane, Marcelo; Kroos, Kovacic, Modric; Asensio, Bale, Benzema.

Celta Vigo: Sergio Álvarez; Jonny, Sergi Gómez, Cabral, Mallo; Lobotka, Jozabed, Wass, Sisto; Maxi, Aspas.

Játékvezető: Pablo González Fuertes

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend