Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: ”Készen fogunk állni a kijevi döntőre”
2018-05-13 14:57 ___Samy___ realmadrid.com
Zidane: ”Készen fogunk állni a kijevi döntőre” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Celta elleni gólgazdag mérkőzést követően is megtartotta Zidane a szokásos meccs utáni értékelését, melyet lentebb olvashattok.

”Jobb szeretem, ha az összes játékos formában van, és készen áll majd a kijevi döntőre. Aztán kiválasztom a kezdőtizenegyet, ami nagy fejfájást fog okozni, de inkább ez legyen. Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, és fontos volt, hogy így tegyünk. Az edzések nem helyettesíthetik a mérkőzéseket. A koncentrációra törekedtünk, és jól futballoztunk az elejétől kezdve. Szereztünk hat gólt és nem kaptunk egyet sem.”

Kapott gól nélkül

”Nagyon örülök Keylornak, hogy egy kapott gól nélküli mérkőzést hozott le. Mostanában kritizálták, de a gólok nem az ő hibái, hanem mindenkié. Az, hogy nem kaptunk gólt, fontos volt, és kétszer vagy háromszor is megmentett minket, valamint az első gólnál is a gyors kirúgásnak volt köszönhető Gareth gólja. Ezek a dolgok döntő fontosságúak.”

Menetrend

”Nem válaszhatjuk ki a saját menetrendünket. Idén így alakult, tavaly pedig két hetünk volt készülni a döntőre. Ez van, nem tehetünk meg mindent ezzel kapcsolatban. Ami engem illet, ez nem probléma. Biztos vagyok benne, hogy készen fogunk majd állni.”

A kezdőtizenegy Kijevben

”Nem tudom még, hogy milyen csapat fog játszani. Fogalmam sincs. Bale jó formában van. Jó munkát végez és ezt ma is megmutatta. Örülök neki, a góljainak és amit mutat. A kulcs az a számunkra, hogy a legjobb formánkban érkezzünk.  Még egy mérkőzésünk van a döntő előtt, és így kell játszanunk, ahogy ma is. Kijevben a 24 játékosom közül kell majd választanom.”

Fejlődés edzőként

”Edzőként az első Bajnokok Ligája döntőm óta fejlődtem, ez nem kérdés. Szeretem azt, amit csinálok, és ha tovább folytatom az edzősködést, akkor még tovább fogok fejlődni, ebben biztos vagyok. Az emberek, akikkel együtt dolgozok, segítenek nekem, ahogy a csapattal való edzés is.”

Igazolások

”Ez elkerülhetetlen. Az emberek mindig a lehetséges érkezőkről beszélnek. Az összes nagy játékos ide szeretne jönni. Ez egy nagy klub, és a történelme önmagáért beszél. Szerencsés vagyok edzőként, hogy ilyen játékosaim vannak és mindannyijukat nagyra értékelem, még a nehezebb időkben is. Nagyra értékelem a küzdésüket, a futásukat és, hogy mindent beleadnak, de a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy szeretnéd. A klub értéke a játékosai. Nem irányíthatjuk ezeket a dolgokat kívülről.”

Európa Liga döntő

”Lelkesen, szurkolóként fogom nézni. Ez szimbolikus. A Marseille a gyerekkori klubom, nagyon örülni fogok, ha jó mérkőzést játszanak majd. Ez azonban nehéz lesz, mert az Atleticónak kivételes szezonja van. Jól védekeznek, és minden évben fejlődnek. Ha két csapat bejut a döntőbe az azt jelenti, hogy jó szezonjuk van. Két fantasztikus klubról van szó, és meglátjuk, hogy mi történik a döntőben.”

Teljes menetrend